Arsuz´da renkli festival

Arsuz Kaymakamlığı ve Arsuz Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ve üç gün süren Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali sona erdi.

16.05.2017 13:44:25 0
Arsuz´da renkli festival

 Festival katılımcıları gündüz doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, tüplü ve serbest dalış, off-road gösterileri, motokros gösterileri, yelken ve su sporları, bisiklet turu gibi etkinlikle yaparken, akşam da Latin dans gösterileri, Mikado Grubu akrobasi showu, konserler, havai fişek gösterileri ve beach partisi yapıldı. 

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha´nın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliklere Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Albay Fatih Erkan, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Arsuz Garnizon Komutanı Cengiz Çoban, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Zafer Durukan, Arsuz Jandarma Komutanı Mehmet Emin Albayrak, Arsuz Emniyet Müdürü Halil Karabacak, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarının yöneticileri ile muhtarlar da katıldı. Festivalde, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu ve Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran´ın yamaç paraşütü; Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha´nın da of-road sporu yaptı. Gözcüler mahallesi sahilinde esnafın stand açtığı alanı da balık, ıspanaklı börek, içli köfte, tandırda biberli ekmek yiyecekler de satışa sunuldu. Arsuz´un su ve doğa sporları açısından zengin olduğunun görüldüğünü belirten Culha, “Mavi ve yeşilin bütünleştiği ilçemizde sadece deniz turizminin değil, doğa ve spor turizminin de yapılabileceğini ispat edecek olan Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali´ni ilçemizde ilk kez gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren ilk hedefimiz; Arsuz´u tüm güzellikleriyle ön plana çıkarmak oldu. Hem bu hedefimize katkı sunacak, hem de Arsuz´un yeniden keşfedilmesine imkân sunacak olan bu festivalimiz; doğa yürüyüşü ile ilçenin doğal güzelliklerinin keşfine, yamaç paraşütü ve bisiklet turu ile Arsuz´un temiz havasını ciğerlerinizde hissetmemize, serbest ve tüplü dalış, yelken, kano ve deniz bisikleti gibi farklı su sporları ile denizin maviliğinde kaybolmaya, off-road ve motor sporları ile adrenalin ve heyecanı doyasıya yaşamamıza vesile oldu. Bu spor dallarının bir arada yapılabildiği doğa harikası Arsuz´u ulusal ve uluslar arenada tanıtmak ve tüm dikkatleri buraya çekmenin yanısıra barışın, dostluğun, sevginin güçlenmesine, kültür kaynaşmansa, dayanışmanın artmasına, yaz döneminde sosyal ve kültürel ortamın canlanmasına da katkı sunacak olan festivalimizi, her yıl halkımızı da dahil ederek daha da geliştirmek hedefindeyiz. Bunu gerçekleştirirken de başta Arsuz Kaymakamlığımız ve tüm kamu – kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği halindeyiz' dedi.


Anahtar Kelimeler: Arsuz renkli festival

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57