Arsuz´da ´seferberlik´ hali

İki gündür etkisini sürdüren şiddetli yağışın etkileri netleşmeye başladı. Kentteki kurumlar eşgüdümle çalışma yürütürken, sel felaketi yaşanan yerleşimlere yardım ulaştırıldı.

GÜNCEL 17.01.2021 15:16:23 0
Arsuz´da ´seferberlik´ hali

Arsuz Belediyesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yollar açılırken, tıkalı kanal ve menfezler de temizlendi. Haymaseki, Konacık ve Avcılarsuyu mahallelerinde selden zarar gören ailelere kızılay tarafından gıda ve sıcak yemek yardımı yapıldı.

Madenli barınağına izin verilmeyince…

Şiddetli yağış ve rüzgarın etkili olduğu bölgede 5 balıkçı teknesinin alabora olduğu belirlendi. Hado iskelesi ve su sporları merkezine dönüştürülme çalışmaları devam eden Madenli Balıkçı barınağına alınma talepleri reddedildiği için Zilli Çayı içine demirlediği belirtilen 5 tekne karaya çekildi. Gökmeydan Mahalle Muhtarlığı´nın sosyal medya hesabında da balıkçıların fırtına uyarılarına rağmen Madenli Limanına yasaktan dolayı giremedikleri, fırtınanın ilk gününde limana girmek isteyen balıkçılara ‘girerseniz sizleri mahkemeye veririz´ tehdidinde bulunulduğu, dün geceki fırtınadan sonra 10 balıkçı teknesinin battığı, bir kısmının ise hasar gördüğü savunuldu.

Kale-Çevlik yolunda hasar

Öte yandan Arsuz-Samandağ arasında yeni yapılan yolda meydana gelen heyelandan dolayı yol geçici olarak ulaşıma kapandı.

Açıklama Milletvekili Özel´den

Arsuz´da meydana gelen sel felaketi ve heyelanla ilgili yaptığı açıklamada AKP Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, ‘devletin ve tüm kurumların seferberlik halinde olduklarını´ belirtti.

Arsuz Kaymakamlığı tarafından hasar tespit çalışmalarının yapıldığını kaydeden Milletvekili Özel, Arsuz genelinde ulaşımdaki sıkıntının büyük oranda giderildiğini, Arsuz Kaymakamlığı ve belediyeye bağlı ekiplerin yolları açtığını bildirdi.
Özel, “İki gündür yağan şiddetli yağmur nedeniyle ilçemize bağlı mahallelerde iki hemşerimizin evi ve eşyaları, hayvancılık yapan bazı hemşerilerimizin de ahırları su baskınlarından zarar gördü. Arsuz Kaymakamlığımız gerekli incelemeleri yaparak hasar tespitlerini belirledi. Evleri ve eşyaları zarar gören hemşerilerimize gerekli yardımları yapacağız. Madenli Zilli çayında 5 balıkçı teknesi battı, tekneler karaya aldırıldı. Geçimi balıkçılık olan tekne sahibi hemşehrilerimize de hasar tespitine göre yardım yapacağız. Yine yağış dolayısıyla yıkılan iki menfezin de en kısa sürede yapımını sağlayacağız. Arsuz genelinde şu anda ulaşımda büyük bir sıkıntı yok. Arsuz Kaymakamlığımıza ve Belediyemize bağlı ekipler yolları açtı. Samandağ´a giden yeni yolda meydana gelen heyelan nedeniyle oluşan hasarların giderilmesi için yol ulaşıma kapandı ama en kısa sürede yolumuz da ulaşıma açılacak. Devletimiz ve tüm kurumlarımız seferberlik halindeler” dedi.

Kızılay´dan gıda ve battaniye

Arsuz´daki sel felaketinden etkilenen ailelere Kızılay İskenderun Şubesi ekipleri tarafından sıcak yemek ve gıda yardımı ulaştırıldı. Kızılay´dan yapılan açıkmalada, “Afet ekibimiz sel felaketi yaşanan yerlerde tespit ettikleri evlere battaniye, yatak, konserve et, gıda kolisi ve sıcak yemek yardımlarında bulundu. Halen sahada olan ekibimiz çalışmalarına devam ediyor” denildi.

/resimler/2021-1/17/1602592413890.jpg

/resimler/2021-1/17/1603362258424.jpg

/resimler/2021-1/17/1604098040272.jpg


Anahtar Kelimeler: Arsuz seferberlik hali

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00