Arsuz´da tanıtım etkinliği

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği´nin dergi tanıtımında Ali Yüce´nin dizelerini seslendiren şair Nebih Nafile ve Derya Özkan ile Cem Karaca´nın Islak Islak şarkısını katılımcılarla birlikte yorumlayan ARİAD´ın Başkanı Adnan Ağır ge

GÜNCEL 23.10.2019 09:58:46 0
Arsuz´da tanıtım etkinliği

Orhan Yıldız/İskenderun

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği´nin dergi tanıtım gecesi, renkli bir katılım profiliyle gerçekleşti. Gecede Arsuz İşadamları Derneği Başkanı Adnan Ağır, Islak Islak şarkısının yorumuyla büyük alkış aldı. Lion King Otel´de gerçekleştirilen etkinlikle Hataylı şair Ali Yüce´nin şiirlerinin seslendirilmesi de gecenin sürprizlerinden birini daha oluşturdu.
CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve eşi Behice Güven, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, CHP Arsuz İlçe Başkanı Av. Faik Çekin, meclis üyeleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi Arsuz Koordinatörü Edip Kaynar, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin de katıldığı gecenin açılış konuşmasını yapan Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan, Arsuz´un turizm mastır ve stratejik planlarının yapılarak hayata geçirilmesini hedeflediklerini söyledi. Arslan, Arsuz´un turizmde hakkettiği yerde olmadığını, yatırım ve altyapı eksiklikleri bulunduğunu ve yıllarca ihmal edildiğini kaydederek, ilçe yöneticilerinden İlçe Turizm Konseyi´ni de hayata geçirmelerini talep etti.
Derneğin misyonunu tarihi ve kültürel mirasları gelecek kuşaklara aktarabilmenin, turizm ve doğal güzellikleri, Türkiye´ye ve yurtdışına tanıtabilmenin oluşturduğunu ve bu konuda yol aldıklarını belirten Arslan, yöreye has bir börek çeşidi olan kurusun patentini aldıklarını, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı tarafından bronz madalya beratının Arsuz ilçesi halkına verilmesini sağladıklarını, Samandağ-Arsuz yolunun açılması için 20 bin imza toplayarak valiliğe ve HBB´ye teslim ettiklerini hatırlatarak, Arsuz´un ‘çıkmaz sokak´ olmaktan kurtulacağına inandıklarını vurguladı. Arslan, “Yanartaşları turizme kazandırdık. Meryem Ana´nın yıkandığı iddia edilen Seydi olarak adlandırılan havuzun turizme kazandırılacağı müjdesini de Belediye Başkanımız Sayın Asaf Güven´den aldık” diye konuştu.
Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de, kentin hakkettiği yere ulaşması için kamu kurumları ve sektör temsilcileriyle birlik ve beraberlik içerisinde, ortak akılla hareket ettiklerini ifade etti. ‘İskenderun ve Arsuz bir bütün´ İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da Arsuz ve İskenderun´un bütünlüğüne, iki ilçe arasında oluşturulan güçlü bağlara dikkat çekti.
Soydan Soydaş´ın sahne aldığı gecede dernek yöneticilerine plaket sunuldu.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07