Arsuz'da 3 okul yeniden inşa edildi

Deprem sonrası hasar gören okulların yenilenmesi ve yeniden inşaası, desteklerle Gözcüler ve Uluçınar mahallelerinde de tamamlandı.

EĞITIM 20.06.2023 19:02:00 0
Arsuz

Gözcüler Mahallesinde yapımı tamalanan Sabancı Arsuz Ortaokulu sade bir törenle açıldı. Okulun inşası Milli Eğitim Bakanlığı ve Sabancı Vakfı işbirliğiyle tamamlandı. Ahbap Derneği’nin katkılarıyla inşaatı tamamlanan 2 okul açıldı.

Depremde yıkılan, Ahbap Derneği'nin destekleriyle yapılan Uluçınar İlkokulu ve Ortaokulu'nun da açılışı sade bir törenle gerçekleştirdi. Okulların açılışı Vali/Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Emin Bilmez, Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yanmaz, Ahbap Derneği Genel Başkanı Haluk Levent’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Sabancı’dan “Hatay’a 3 Ayda 3 Okul”

Sabancı Vakfı, depremden en ağır hasarı alan illerden en yoğun öğrenci nüfusuna sahip Hatay’da üçüncü okulun açılışını da gerçekleştirdi. Vakfın çelik malzemeden inşa ettiği Sabancı Arsuz Ortaokulu, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında eğitime başlayacak.

Vakıf, başlattığı eğitim seferberliği kapsamında “Hatay’a 3 Ayda 3 Okul” sözü vermişti. Çocukların ve öğretmenlerin okul ortamında buluşması, eğitimin kaldığı yerden devam etmesi için Reyhanlı ilçesinde Enerjisa Hatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Dörtyol ilçesindeki Sabancı Lassa Ortaokulu’nu 23 Nisan ve 19 Mayıs tarihlerinde açtı. Üçüncü okul da Arsuz ilçesinde 21 Haziran’da Sabancı Arsuz Ortaokulu ile tamamlandı.

Deprem bölgesinde rekor sürede 3 okul açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Depremden etkilenen illerin yeniden ayağa kalkması, bölgenin iyileşmesi için tüm çabamızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgede öncelikli konular arasında çocukların, gençlerin, öğretmenlerin tekrar okul ortamında bir araya gelmesi ve ülkemiz için çok önemli olan eğitimin aksamadan devam etmesi yer alıyor. Bu kapsamda da bölgedeki en yoğun öğrenci nüfusuna sahip olan Hatay’da 3 ayda 3 okul açacağımızın sözünü vermiştik. Bugün Arsuz’da açtığımız Sabancı Arsuz Ortaokulu’yla verdiğimiz sözü tutmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçek mutluluk ise çocukları, gençleri, öğretmenleri hep birlikte okul koridorlarında, sınıflarda, bahçelerde göreceğimiz gün yaşanacak. 3 okulumuz da önümüzdeki eğitim-öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacak. Ancak görevimiz burada bitmedi. Eğitimin kesintisiz bir şekilde sürmesi için Cumhuriyetin 100. yılında var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu. 


Anahtar Kelimeler: Arsuz' yeniden edildi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19