Arsuz’da borçsuz belediye devretti

Asaf Güven, Arsuz’da yeni yönetime borçsuz bir belediye, deprem nedeniyle ertelenmiş borçlarının karşılığı konmuş ve artıda bir kasa ile devrettiklerini belirtti.

SİYASET 4.04.2024 19:32:00 0
Arsuz’da borçsuz belediye devretti

İskenderun/SES
Arsuz’da Sami Üstün, mazbatasını alarak görevi Dr. Asaf Güven’den devraldı. Asaf Güven, felaketlerin bir daha tekrarlanmamasını dileyerek Arsuz’u daha güzel ve refah bir 5 yılın beklediğine inandığını söyledi.

İskenderun Adliyesi’nde mazbatalarını törenle teslim alan Başkan Üstün ve yeni meclis üyeleri, Arsuz Belediyesinin Akçalı yolunda geçtiğimiz aylarda hizmete giren ana hizmet binasına geldi. Üstün, bina önünde Asaf Güven, eşi Behice Güven, geçmiş dönem meclis üyeleri ile belediye çalışanları tarafından karşılandı. Birbirlerine karşılıklı çiçek veren Güven ve Üstün, törenin ardından makam odasına geçti. Burada Güven, belediyenin resmi mührünü Sami Üstün’e teslim etti.

Güven: Sürdürülebilir bir yapı devrediyorum

5 yıllık çalışma dönemine birlikte başladıkları Sami Üstün’e bildiği bir yapıyı devrettiğini aktaran Dr. Güven, “Başladığımızda farklı sıkıntılar vardı. Bugün de sıkıntılarımız var ama, sürdürülebilir bir mali bütçeyle getirdik bugüne kadar ve yeni seçilen arkadaşlara teslim edeceğiz. Sürdürülebilir olması çok önemli. Ayrıntılara girmeyeceğim, çünkü Sami başkanla da beraberdik. Bütün ayrıntıları biliyor, yatırımın daha rahat olduğu bir dönem olacak” diye konuştu. Yatırımlar arasında tamamlanmış, açılışa hazır 2 kreşin yanı sıra biri yenilenebilir enerji, diğeri arama kurtarma aracı olmak üzere finansmanı onaylanmış ve aktarılmış 2 projenin de bulunduğunu sözlerine ekleyen Güven, “Şişli Belediyesi’nin yaptığı Türkiye’nin en güzel psikososyal merkezi sizi bekliyor. Çabanız ve yeni fikirlerinizle devam edecek. Kadınlarımıza başlattığımız destekler sizin dönemde de devam edecek biliyorum” dedi. Güven, yeni ekibin başarılı olacağına inandığını kaydetti.

Üstün: Arsuz için yeni bir gün

Üstün de yatırımları ve bütçesiyle varolan çıtanın üzerine taşıyacaklarını belirten Sami Üstün, “5 yıl önce bugünlerde çıktığımız bu yolda patlak veren pandemiyle beraber yaşanmadık sıkıntı kalmadı. Depremle birlikte herbirimizin hayatındaki öncelikleri değişti. Başkan Asaf Güven ve ekibi elinden gelenin çok daha fazlasını yaparak bugünlere taşıdı. Daha yukarı taşımak için hep birlikte var gücümüzle çalışacağız. Bugün Arsuz için yeni bir gün” dedi.

“Üniformamız artık beyaz kırmızı”

Dr. Asaf Güven’in sürdürülebilir ve geleceğe umutla bakılabilir bir bütçe bırakmış olmasının gelen ekibin daha rahat hareket edebilmesi ve daha büyük düşünmesini sağlayacağını da vurgulayan Üstün, 31 Mart’a kadar 6 oku Atatürk’ün emaneti olarak taşıdıklarını. ancak mazbatayı aldıkları andan itibaren formalarının Türkiye Cumhuriyeti bayrağı olduğunu belirtti. Üstün, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Artık herkesin belediye başkanıyız. Diğer partili aday arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Ama bugünden itibaren artık hepimiz aynı takımdayız, sadece Arsuz için en iyiyi düşünmek için yoldayız. Yeni bir dönem, yeni bir heyecanla asrın felaketiyle yıkılmış umutları yeniden yeşertmek için çok çalışacak bir ekiple başlıyoruz, bunun sözünü veriyoruz.”


Anahtar Kelimeler: Arsuz’ borçsuz belediye devretti

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74