Arsuz’da da en temel ihtiyaç çadır

Arsuz Belediye Başkanı Güven, dün yaşanan depremden sonra hasar tespit çalışmalarının yeniden yapılmasına ihtiyaç olduğunu, en temel ihtiyacı çadırın oluşturduğunu söyledi.

21.02.2023 12:51:00 0
Arsuz’da da en temel ihtiyaç çadır

10 ili kapsayan ve Kahramanmaraş’ın  merkezli deprem Hatay’ın tüm ilçelerini olduğu gibi Arsuz’da da yıkıma sebep olduğunu belirten Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, “Yaraları hep birlikte saracağız” dedi.

Çadıra ihtiyaç duyan yurttaşların belirli noktalarda kurulan çadır alanlarına başvurmaları ve yerleşmelerinin öncelikli olduğunu vurgulayan Başkan Güven, “Şuan en temel ihtiyacımız çadır. Ancak çadır temininde çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Çadıra ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın belirli noktalarda kurulan çadır alanlarına başvurmaları ve yerleşmelerinin öncelikli olduğunu vurgulamak istiyorum. Evlere çadır temini yapılamamaktadır. Çok özel durumlarda (evi yıkılan, engelli üyesi olan ya da ağır kronik rahatsızlığı olan koşullarda)  temin edebildiğimiz ölçüde çadırı ulaştırmaya çalışıyoruz.  Ancak daha önce de belirttiğim gibi çadır temini konusunda çok ciddi sıkıntı yaşıyoruz” diye konuştu.

Depremin ilk saatlerinden itibaren alanda yer alıyor, zorda ve ihtiyacı olanın yanında olmaya çalıştıklarını, alanda ve arama kurtarma çalışmalarında yer aldıklarını kaydeden Başkan Güven, “Depremde evi yıkılan, yakınlarını kaybeden, kalacak yeri olmayan ve ailesini güvenli bir yere yerleştirmek isteyen personelin dışında kalan tüm müsait personel sahada yer alarak çalışmalara katıldı. temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, Karaağaç Semt Pazarı, Karaağaç Expo Alanı, Karaağaç Belediye Ek Hizmet Binasının Yanındaki Park Alanı, Madenli Eski Belediye Binası Alanı, Gökmeydan Ayla Naci Uyar Anadolu Lisesi Alanı, Çetillik Semt Pazarı Alanı, Arsuz Kent Meydanı’nda şu an hazır halde çadır alanları ve yemek dağıtımı mevcuttur” diye konuştu. Güven, Karaağaç Plajı Arkası, Karaağaç Konarlı Mahallesi, Gülcihan Kamp Alanı, Gözcüler Green Park civarında çadır alanları ve yemek dağıtımını gerçekleştirmek amacıyla çalışma sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: Arsuz’ temel ihtiyaç çadır

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19