Arsuz’da hem gidene hem gelene hazırlık

CHP Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin, 14 Mayıs seçimi için hem gidecek hem de gelecek seçmene yönelik hazırlık içinde olduklarını söyledi.

SİYASET 26.04.2023 08:21:00 0
Arsuz’da hem gidene hem gelene hazırlık

6 ve 20 Şubat depremlerinde en büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da Arsuz ilçesi de yıkımların ardından göç verdi. Ancak yazlık konutların yanı sıra çadır ve konteyner yerleşkelerine imkan sağlayan coğrafyası ve yapılaşma koşullarıyla göç alan kentlerin başında geldi. Ağırlıklı olarak Antakya, Kırıkhan, İskenderun, Gaziantep’ten göç alan 91 bin nüfusa sahip Arsuz, deprem sonrası yaklaşık 300 bin nüfusun barındığı merkeze dönüşmüş durumda.

14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Arsuz’da da adaylar çadır ve konteyner yerleşkelerini ziyaret ediyor, mahalle muhtarlarıyla biraraya geliyor. Depremden sonra Arsuz’a yerleşen, ancak oyunu diğer ilçelerde kullanacaklar için de çalışma yürüttüklerini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Arsuz ilçe Başkanı Mahmut Şirin de ilçe örgütü olarak deprem sonrası koşulların belirleyiciliğinde seçime yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.  

Sandık kurullarının, okul bilişim sorumlularının atandığını ifade eden Başkan Şirin, ilçede 208’i okullarda, 2’si cezaevinde 210 sandıkta oy kullanılacağını kaydetti. Arsuz’dan seçim bölgesine gidecek kadar kaydını Arsuz’a aldıran seçmene de hazırlık yaptıklarını aktaran Şirin, hazırlıklarını ulaşım yanında barınma ve yemek ihtiyacına yönelik de yürüttüklerini belirtti. Şirin, gazetemizin sorusu üzerine Arsuz’da sandık güvenliği ile ilgili endişe taşımadıklarını, 7 avukatın görevlendirildiği bölgede görüllü avukatların da destek vereceğini söyledi.

Parti olarak gruplar ve sosyal medya hesapları üzerinden de yaygınlaştırdıkları Hatay’da oy kullanacak şehir dışındaki seçmene verilecek ücretsiz ulaşım desteğini hatırlatan Şirin, 8 bölge şeklinde bir düzenleme ile seçmenin ulaşımının desteklendiğini, belirtilen telefon numaralarına isim-soyisim, T.C. kimlik numarası, telefon numarası, gelicecek ilçe şeklinde bilgilerin Whatsapp uygulaması üzerinden de iletebileceğini hatırlattı.


Anahtar Kelimeler: Arsuz’ gidene gelene hazırlık

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19