Arsuz’da sel, Dörtyol’da heyelan

Hatay genelinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, dağlık alanda heyelan meydana geldi.

HATAY 5.01.2024 20:08:00 0
Arsuz’da sel, Dörtyol’da heyelan

İskenderun/SES

Arsuz’da da öğlen saatlerinde şiddetini arttıran yağış su baskınlarına neden oldu. Derenin taşması sonucu birçok ev ve iş yeri sular altında kalırken, vatandaşlar ise evlerinde mahsur kaldı. Çetinlik Mahallesi’nde de tarım arazileri sular altında kaldı, ekili alanlar zarar gördü.

Çetillik, Gözcüler, Nardüzü, Karahüseyinli, Uluçınar, Arpaçiftlik, Karagöz, Kışla, Hacıahmetli ve Karaağaç mahallelerinde etkili olan su taşkınları dolayısıyla Acil Müdahale Merkezi oluşturuldu.

Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, Arsuz’u etkisi altına alan sağanak yağışın neden olduğu ani su baskınları ve dere taşkınlarına yönelik olarak ilgili birimlerin tamamının sahada yaşanan ve yaşanması muhtemel olaylara müdahale ettiği bilgisini paylaştı.

Kaymakam Gökpınar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Saat 16.00 sıralarında ilçemiz genelinde etkisini artıran sağanak yağışın neden olduğu ani su baskınları sonucunda, ilçemize bağlı mahallelerden intikal eden ihbarlara kaymakamlığımız koordinasyonunda AFAD, DSİ, belediye ekipleri ve iş makinelerince gerekli müdahaleler yapılmış, kolluk kuvvetlerince yerinde ivedilikle güvenlik önlemleri alınmıştır. Yapılan müdahaleler neticesinde mahallelerimizde herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir. 6 Ocak 2024 cumartesi gününden itibaren ilgili kurumların nezdindeki ekiplerce hasar tespit çalışmalarına başlanacaktır” dedi.  

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, yoğun ve şiddetli yağışın etkili olduğu yerleşimlerde belediye ekiplerinin müdahalesinin devam ettiğini bildirdi.

Dörtyol ilçesinde de Karakese Mahallesi'nde bulunan Çökek yaylasında dağlık alanda heyelan meydana geldi. Heyelan sonrası 2 ev tedbir amaçlı boşatıldı. Heyelan nedeniyle Yahyalı, Pekmezci ve Topaktaş yaylalarına giden yol da ulamışa kapandı. Dörtyol ve Payas ilçesinde etkili olan yağışla birlikte dereler taşarken vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Savaş: 8 ilçeden su baskını ihbarı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 8 ilçeden su baskını ihbarı aldıklarını bildirdi. Savaş, şu açıklamayı yaptı: “Bugün itibariyle ilimizde gerçekleşen şiddetli yağışlar sonucunda 112 AÇM, HATSU 185 Çağrı Merkezimiz,  153 ve 444 12 06 HBB Çağrı Merkezi’mize İskenderun, Antakya, Arsuz, Dörtyol, Defne, Reyhanlı, Altınözü, Hassa ilçelerimizden gelen çok sayıda su baskını ihbarına ekiplerimiz ivedilikle müdahale etmiştir.  Evi, konteyneri kullanılamaz hale gelen hemşehrilerimiz AFAD çalışma grubuyla yapılan ortak çalışmalar sonucunda tahliye edilmiştir. Aşırı yağışlar sebebiyle kullanılamaz hale gelen Reyhanlı Demirköprü Polis Kontrol Noktası yolu HATSU ve Fen İşleri ekiplerimizin özverili çalışmaları sonucunda ulaşıma açılmıştır.  Ekiplerimiz; Acil Durum Yönetimi Başkanlığındaki tüm birimlerimiz ve paydaş kurumlar ile koordineli bir şeklide çalışmaya devam etmektedir. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı 112 ile ALO 153 ve 185 HATSU hatlarımızı arayarak bizlere ulaşabilirsiniz."


Anahtar Kelimeler: Arsuz’ Dörtyol’ heyelan

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19