Arsuz’da toplu sözleşme

Arsuz Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

27.09.2022 16:07:00 0
Arsuz’da toplu sözleşme

Nesrin Geyik/İskenderun
İmzalanan iki yıllık toplu sözleşmeyle belediye çalışanlarının maaş ve sosyal haklarına ortalama yüzde 45 zam yapılacak; yakacak, yemek, çocuk ve okul yardımı da yapılacak.
Arsuz Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen imza törene Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve Genel İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek ile sendikanın şube sekreteri Mehmet Emin Doğruel, YK üyesi Recai Alkaya, işyeri temsilcisi Yılmaz Keskin ile belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de katıldı. Törende konuşan Arsuz Belediye Başkanı Güven, yaşantısında kullandığı üç kelimenin birinin emek diğerinin emeğe saygı olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Biliyorsunuz ki ülkede ciddi bir ekonomik sıkıntı var. Ve öyle bir ekonomik sistem var ki, ne kadar dar gelirli isen o kadar daha çok etkileniyorsun. Belediyede en düşük ücret 7 binden başlıyor. Bunu bizler de yeterli görmüyoruz çünkü hepimiz bu ekonomik buhranla beraber yaşıyoruz. Fakat Arsuz Belediyesinin hem hizmet noktasındaki giderleri hem de personel maaş ve giderleri terazisindeki dengeyi kurmak bizim görevimizdir. Bu dengeyi kurarken, emekçiler için 'en iyisi ne olabilir', diye çalıştık, elimizden gelenin fazlasını yaptık. Her ne kadar işin ekonomik yanını konuşsak da hepimiz bu ailenin ferdiyiz. Arsuz Belediyesinin her bir çalışanı, işini de, sorumluluğunu da, birbirini de sahiplenmelidir. Yani senin evin gibi, senin bahçen gibi, senin evladın gibi bu belediyenin sahibi olacaksınız. Belediyenin asıl sahipleri sizlersiniz. Belediyede ifa ettiğiniz görevi birileri denetliyor diye değil, aitlik hissiyatı ve en iyi şekilde yapabilirlik ölçüsünde yaptığınız zaman; bugün aldığınız her 1 kuruş ananızın ak sütü gibi helaldir."

"Belediyenin imkânları çok şeffaf şekilde önümüze kondu"
Genel İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Berkyürek de, “Son derece dostane ve barışçı bir sözleşme hazırladık. Belediyenin imkânları çok şeffaf bir şekilde önümüze kondu. Bizler, toplu iş sözleşmelerini sadece paranın konuşulduğu bir ortam olarak görmüyoruz. Burada esas olan bir aile olabilmek, iş barışını koruyabilmek, asgari noktalarda tarafların birbirini kabul ettiği, birbiriyle kucaklaşabildiği bir ortam yaratabilmektir. Asgari ücretin 5 bin 500 lira olduğu bir ülkede Arsuz Belediyesi'nde en düşük işçi ücreti 7 bin lira ve üzeridir. İkramiyeler ve diğer sosyal kalemleri saymıyorum. 7 bin liradan başlayan ve niteliğine göre 9 bin liraya kadar giden bir ücret skalamız var" dedi ve sözleşmenin herkese hayırlı olması temennisinde bulundu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19