Arsuz´daki ikinci konutlar EXPO´ya hazırlanacak

Hatay´da Arsuz ve Antakya olmak üzere iki merkezli ve Medeniyetler Bahçesi temasıyla kurulacak Dünya sergisi ya da Dünya fuarı anlamına gelen EXPO´ya gelecek konuklara Arsuz´un ikinci konutları evsahipliği yapacak.

GÜNCEL 21.09.2020 15:04:32 0
Arsuz´daki ikinci konutlar EXPO´ya hazırlanacak

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Nisan 2021´de açılacak EXPO´nun yaratacağı çekime otellerin yetersiz kalması durumunda Arsuz´daki sitelerin kullanılabileceğini belirtti. Başkan Savaş, “ Arsuz´da birçok yazlık kullanılmıyor. Veya belirli dönemde kullanılıyorlar. Oteller yetmezse Arsuz´daki evlerde gelen insanlarımızın konaklamalarını sağlayacağız. Özellikle İskenderun ve Arsuz´a gelecek turistler için oradaki siteler yeterli. Pandemiye göre program yapıyoruz. Pandemiden önce 1 buçuk 2 Milyon turist bekliyorduk. Pandemi biterse refah seviyesi yüksek ve orta seviyede insanların şehrimize geleceğini düşünüyoruz” dedi.

EXPO 2021 hakkında bilgi veren Başkan Savaş, “9 yıla yakındır savaşın gölgesinde yaşayan bir şehiriz. Bu şehre moral ve motivasyon lazım. Onun için de şehrimiz yıllardır sosyolojik, psikolojik, ekonomik, birçok travma atlatmasına rağmen ayakta durmasının sebebi dayanışma ruhu ve birçok renk olmamıza rağmen hepimizin birbirini kabul etmesi ve kucaklamasındandır. Hangi renkten olursa olsun Hatay halkı Türk Bayrağı altında onurlu yaşamayı tercih eden vatandaşlık görevini adam gibi yaparlar. Böyle bir şehrin belediye başkanının da onlara yakışan bir şekilde olması için çalışıyoruz. EXPO´yu da ticaret ve turizmi gelişsin diye yapıyoruz” ifadesini belirtti.

“Bütün çalışmalarımız Hatay´daki çıtayı yükseltmek, şehrimizin farkındalığını arttırmak ve Hatay´ın dünyada vizyon şehri olduğunu hissettirmek için” diyen Başkan Savaş, Ortadoğu´da yaşanan kaotik ortamdan dolayı EXPO´nun kente katacağı olumlu etkilere dikkat çekti. Savaş, şu değerlendirmeyi yaptı: “Medeniyetler Bahçesi adı altında Botanik EXPO´sunu yapıyoruz. Burada 13 medeniyetin yaşam tarzını anlatan bahçelerimiz olacak. Ayrıca müthiş bir şapel bulduk. EXPO alanında gelen misafirlerimize tanıtmak istiyoruz. Gastronomi köyü çalışmalarımız da var. Hatay´ın tıbbi ve aromatik bitkileri ve çiçeklerini orada sergileyeceğiz. Dışarıdan gelen şehirlerin reyonları ve bahçeleri olacak. İskenderun´daki alanımızda da UNESCO tarafından tescillenmiş bütün mutfakları getirmek istiyoruz.”

HADO projesi hakkında bilgi aktaran Başkan Savaş, şunları kaydetti: “Önemli bir proje olan HADO (Hatay Deniz Otobüsü) ile Kıbrıs, Beyrut, Hayfa Limanı ve Mersin´e gidip gelecek. Deniz otobüsü ilk başta insan taşıyacak ama daha sonra araba ve lojistik sektörüne de katkı sağlayacak. Hatay´ın tanınırlığını arttırmak, ticaret ve turizme katkı sağlamak istiyoruz.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22