ARSUZFEST, bugün başlıyor

Arsuz´ta 12 dalda 100 etkinliğin gerçekleştirilmesinin hedeflendiği Arsuz Doğa ve Su Suporları Festivali ARSUZFEST, bugün başlıyor. Kültür Bakanlığı´nın da katkı verdiği ARSUZFEST, 09 Eylül tarihine kadar sürecek.

GÜNCEL 7.09.2018 09:36:22 0
ARSUZFEST, bugün başlıyor

Nesrin Geyik-Elif Günay/İskenderun

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, geçtiğimiz günlerde Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, festivalin programını açıklamış ve “Her geçen yıl daha da geliştirerek daha profesyonelce ve geniş katılımlarla geleceğe taşıyacağız” demişti.
Festivalin kentteki kurumlar, meslek örgütleri ve iş dünyasının ortak katkısıyla gerçekleştirileceğini anlatan kaymakam Sarı, şu değerlendirmede bulunmuştu: “Geçen yılın desteğinin cesaretiyle bu yıl festival süresini bir gün daha uzatarak ve bilinen isimlerle misafirlerimizin karşısına çıkacağız. Katılımcılar yamaç paraşütünden dalışa bir çok faaliyete katılma imkanı bulacak. Arsuz´un turizm potansiyelini hazırlıkları sürüyor. Turizm haritası ile de destekleyeceğiz. Harita üzerinden Arsuz´da gezi programı oluşturulması mümkün olabilecek.'
Arsuz Doğa ve Su Suporları Festivalinin bu yılın bütçesinin katkılarla 70 ila 100 bin lira civarında olması bekleniyor. Kültür Bakanlığı´ da festivale kaynak aktaracak.

İlk gün etkinliklerinde neler var?
Arsuz Doğa ve Su Suporları Festivali olan ARSUZFEST, bu sabah 09.00´da Avcılar Suyu mahallesine yönelik doğa yürüyüşü ve foto safari ile başlayacak. Saat 10.00-18.00 arasında ise Gözcüler mahallesi sahilinde yelken gösterisi ve yelken yarışı yapılacak. 08.00-16.00 saatleri arasında ise yamaç paraşütü gösterileri olacak; Üçgüllük ve Pirinçlik Take Off Alanından tandem ve single uçuşlar yapılacak. Saat 10.00-16.00 arasında Arsuz ve Konacık bölgesi arasında serbest ve tüplü dalış etkinlikleri düzenlenecek. Saat 17.00-18.00 arasında Gözcüler Plajında plaj voleybolu, saat 18.00-19.00 arasında Gözcüler sahili festival alanında motor sporları gösterisi, 20.00´da da Gözcüler Festival Alanında eğlenceler düzenlenecek. Eğlencede 'Sertünsüz, Mikado Break Dans Gösterileri, Mustafa Tek, Eda Metin Özülkü ile Afterparty' sahne alacak.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29