ArsuzFest, sona erdi

Gündüz aktivite, akşamları da konserler oldu

GÜNCEL 12.09.2018 11:51:40 0
ArsuzFest, sona erdi

Nesrin Geyik/Arsuz

Üç gün süren Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali (ArsuzFest) sona erdi. Arsuz Kaymakamlığı ve Arsuz belediyesi işbirliğiyle düzenlenen festivalin etkinlikleri ve Hacı Ahmetli mahallesindeki Meryem Ana Havuzuna düzenlenen doğa yürüyüşüne kaymakam Musa Sarı, belediye başkanı Nazım Culha, Arsuz İlçe Jandarma Komutanı Burak İnan da katıldı. Etkinliklere katılanlar arasında Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin ve Abdulkadir Özel ile İskenderun belediye Başkanı Seyfi Dingil de bulundu.
Festival kapsamında Arsuz Kent Meydanından başlayan, Motor Kortej Yürüyüşü de gerçekleşti. Ülkenin farklı bölgelerinden gelen motor sporları yarışçıları da korteje katıldı ve motor gösterileri yaptı. Akşamları da festival alanında konserler düzenlendi. Adana Blues Collective, A Star Band müzikleri, İskenderun Dans Akademisi, Dion Dans Okulu da dans gösterileriyle sahne aldı. Konserde sahne alan “Gece Yolcuları” da seslendirdiği şarkılarla katılanları coşturup, eğlendirdi. Konsere Hatay Milletvekili Suzan Şahin de katıldı.

Arsuz´a yat limanı çalışması
Festivalde konuşan Arsuz Kaymakamı Sarı, '12 branşta, yaklaşık 70 kulübün katıldığı, 2 bin civarı sporcu ve 10 bine yakın da misafirimizin aramızda bulunduğu bir festivall. Festivalimiz her geçen yıl daha da genişliyor. Hem katılım anlamında, hem de bölgedeki kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının, sponsorlarımızın desteğinin artmasıyla, bizler de onlardan aldığımız güçle festivalimizi genişleterek sizlere sunmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl bir festivalimiz varken, bu yıl iki festival yaptık. Yaklaşık iki ay önce, ColorLife festivalimiz vardı. Aslında festivalimizle bir nevi amacımıza ulaşmaya başladığımızı görüyoruz. Çünkü diyoruz ki, Arsuz, Doğu Akdeniz´in incisi, turizmi ile doğasıyla, balığıyla, tarımıyla, oksijeni ile kesinlikle Türkiye´nin en güzel cazibe merkezlerinden birisi. Akdenizin Bodrum´u, Marmaris´i Arsuz diyoruz. Aynı zamanda medeniyetler şehri, sıcak iklimin, sıcak insanların memleketi diyoruz. Bu tür sosyal etkinliklerin arttırılması, turizme yönelik fiziki yatırımların yapılmasıyla Arsuz hak ettiği yere ulaşacak. Bölgemizde bulunmayan bir yat limanı projesi üzerinde de çalışıyoruz' dedi.
Culha da, “Arsuz festivaller şehri olacak demiştik ve gördüğünüz gibi yavaş yavaş oluyor. Gündüz aktiviteler, akşam konser ve eğlencelerle geçen bir festival. Kentimiz, turizm de hak ettiği yeri bulması açısından, biz de turizmin altyapısı için gerekli her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu çalışmalar sadece teknik, altyapı çalışması değil. Sosyal, kültürel, sanatsal, sportif etkinliklerde önemlidir. Bu festivalde hem bunları hedefliyoruz, hem de ilçenin sadece deniz turizmine sahip olmadığını, dağ turizmi inanç turizminin de olduğunu göstermek istiyoruz. İlçe fevkalade bir tabiata sahip” değerlendirmesini yaptı.

´Meryem Ana Havuzu´na doğa yürüyüşü
Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali kapsamında Hacıahmetli mahallesinde bulunan ´Seydi´ diyi adlandırılan ve ´Meryem Ana Havuzu´ olarak bilinen yöreye yönelik düzenlenen doğa yürüyüşüne katılan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, katılımcılara bölge hakkında bilgi verdi. Culha, ´Meryem Ana Havuzu´nun, Hristiyan inanışına göre, Meryem Ana´nın, Kudüs´ten Efes Antik Kent´e yürürken, yıkandığı yer olarak bilindiğini belirtti. Culha, “Belediye ve kaymakamlığın düzenlediği Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali kapsamında dağcı kulüpleri, yürüyüş takımlarıyla birlikte Hacıahmetli mahallesinde bulunan Seydi mıntıkasına yürüyüş yaptık. Yöre halkı çok iyi bilir, Seydi, tarihsel öneme sahip bir nokta. Meryem Ana´nın yıkandığı yer olarak bilinir. Biz de tam o noktadayız. Hristiyan âlemi için çok önemli ve çok kutsal sayılan bir yerde, müthiş bir doğa güzelliği var ve insanlarımız bu doğa güzelliğini değerlendirmeye çalışıyor. Bu güzellikleri tarihi önem arz eden güzel yerleri ilçeye kazandırmak, turizme katkı sunmak, dağcılık turizmine kazandırmak adına gerekli etüt çalışmalarını yaptık ve inşallah buranın kullanılabilir hale gelmesini sağlayacağız. Zaten geçmişte burası Hristiyan arkadaşlarımız tarafından çok sık kullanılan yerdi. Fiziki koşullar sağlanması durumunda burası işlevsel hale gelecek. İlçe turizmine ciddi katkı sunacak” dedi.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57