Arsuzlu kadınlar yeniden pazarda

Arsuz Belediyesi’nin Sosyal Sorumluluk Projesi olan Yöresel Ürünler Kadın Eli Semt Pazarı, depremin ardından yeniden hizmete girdi.

EKONOMI 27.07.2023 17:56:00 0
Arsuzlu kadınlar yeniden pazarda

Deprem sonrası faaliyetine ara veren Kadın Eli Semt Pazarı yaşanılan büyük felaketlerin ardından yeniden hizmet vermeye başladı. Kadın Eli Semt Pazarı, Karaağaç Semt Pazarı alanında Perşembe günleri yeniden hizmet verecek.2019’da faaliyete giren Pazar, önce pandemi nedeniyle kesintiye uğramış, depremin ardından çalışmalarını durdurmuş, alan bir süre çadır yerleşmesi olarak kullanılmıştı.

Arsuz merkezde de açılacak

Kadın Eli semt Pazarının yeniden faaliyete başlaması dolayısıyla Arsuz Belediye Başkanı Asaf Gören, belediye Meclis Üyeleri ile birlikte pazarı ziyaret etti, üretici kadınlarla görüş alışverişinde bulundu. Kadın çalışmalarına destek vermeyi sürdüreceklerini belirten Güven, “Tüm vatandaşlarımızı pazarımıza ve üreten kadınlarımıza destek olmaya davet ediyorum. Ayrıca Arsuz merkezimizde de pazarımızın yeniden, en kısa süre içinde açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Deprem sonrası süreci de değerlendiren Başkan Güven, şunları kaydetti: “Yaşadığımız büyük felaketler, can kayıplarıyla maalesef kapanmaz yaralar açtı. Kayıplar, yaşanılan psikolojik bunalımlar elbette ki bizleri çok yıprattı. Ancak hayat her şeye rağmen devam ediyor. Deprem sonrasında tahmini nüfus olarak neredeyse üç katına gelmiş bir durum var. Nüfusumuzun üç katına belediye olarak hizmet vermek çok kolay değil. Bir yandan belediyenin asli görevi olan hizmetleri yerine getirmeye çalışırken diğer yandan sosyal belediyecilik anlayışımızı devam ettiriyoruz. Yaşanan depreme kadar karaağaç semt pazarı alanında faaliyetine devam eden kadın üreticilerimiz, depremle birlikte ara vermiş ve bugün yeniden faaliyete girmiştir. Her Perşembe günü aynı şekilde hizmet vermeye devam edecekler. Ben tekrardan kadın üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bir daha böylesi felaketleri yaşamamamızı temenni ediyorum.”


Anahtar Kelimeler: Arsuzlu kadınlar yeniden pazarda

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19