“Arsuz´un çehresi değişiyor”

Arsuz´un kentleşme, modern bir kent olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, halkı denizle buluşturmanın yanı sıra, kent meydanları, nikah salonu, spor kompleksleri, parklar, kadın ve kültür evi, gençli

7.08.2017 12:09:41 0
“Arsuz´un çehresi değişiyor”

Sadet Berkyürek/İskenderun

Gökmeydan Kültür ve Sanat Merkezi´nin temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Nazım Culha, göreve başladıkları ilk günden itibaren rutin belediyeciliğin yanı sıra sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikleri çok fazla önemsediklerini ve bunun için çok ciddi çabalar sarfettiklerini vurguladı. Fiziki mekânların yetersizliği veya kültürel-sanatsal etkinlikleri yaptıkları salonlarda yaşadıkları sıkıntılardan yola çıkarak, etkinliklerin konseptine uygun bir şekilde, daha rahat bir ortamda yapılması için uzun süredir proje çalışması yürüttüklerini kaydeden Culha, halen Nardüzü´nde bir kadın kültür ve gençlik merkezi, Üçgüllük´de de bir kültür sanat evi ile kent sakinlerine hizmet verildiğini hatırlattı. 

Bir ilçeyi toparlamak, geleceğe hazırlamak, ihtiyaçlarını gidermenin çok yönlü çalışma gerektirdiğini de sözlerine ekleyen Başkan Culha, merkezi yatırımlar, büyükşehir belediyesi yatırımları ile ilçe belediyesinin yatırımlarının eş zamanlı yürüdüğünü ifade ederek, şöyle konuştu: “Bizleri yetki alanımızda olup olmaması bizi ilgilendirmiyor. Halkımız için gerekli bir hizmet ise o hizmetin merkezi neresiyse oraya gidiyoruz ve gerekli başvuruları yapıyoruz. Göreve geldiğimizde söylediğimiz projelerin hemen hemen hepsini bitireceğiz. Söz verdiğimiz gibi hizmetlerimizi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.”

Sarı: Buluşma noktası olacak
Gökmeydan Kültür ve Sanat Merkezi´nin kültür ve sanat müdavimleri için buluşma noktası olacağını söyleyen Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da, “Yerel yöneticiler olarak arzu ediyoruz ki; sizlerle her gün devletimizin, kamu kurumlarımızın, belediyemizin çeşitli yatırımlarıyla temel atma ve açılış törenleriyle, sosyal ve kültür etkinlikleriyle bir araya gelelim... Bunu da tüm kurumlarımızla uyum içerisinde, omuz omuza, birbirimize destek olarak yapmaya çalışıyoruz. İlçemiz deniz turizmiyle, doğa ve su sporlarıyla, kültür ve sanat etkinlikleriyle bölgenin olduğu gibi ülkenin de gözbebeği konumunda. Biz de buna hem fiziki hem de sosyo - kültürel anlamda bir takım katkılar sunabilmek adına gayret gösteriyoruz. Temelini atacağımız yatırım da ilçemizde çok büyük eksikliğini hissettiğimiz kültür ve sanat merkezi ihtiyacını giderecektir” dedi.

Yarayıcı´dan konser sözü
Temel atma törenine katılan CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, “Bugün burada temelini attığımız şey aslında bir bina değil, bilim ve kültür üzerine inşa edeceğimiz yarının aydınlık Türkiye´sinin temelleri diye düşünüyorum” derken, Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, kültür merkezi tamamlandığı konser sözü verdi. Yarayıcı, “Sanat insanlık tarihinin her döneminde çok önemli bir olgu ve ihtiyaç olmuştur. ne yazık ki; ülkemizde sanatçının, heykeltraşlarımızın, müzisyenlerimizin, dizi film ve oyuncularının, senaristlerin desteklenmesi gerekirken, ne yazık ki bu işte siyasallaşmıştır. Ancak, sanat siyasetin üzerinde bir olgudur. Hatta Shakespeare´in bir sözü var, “Bir ulusun türkülerini yapanlar, yasalarını yapanlardan daha güçlüdür” der ve bu hep böyledir. Bu nedenle sanata ket vurulmaz, sanatçı susturulmaz, sanatçı deryadır ve ürettiği değerlerle var olur” diye konuştu.

Dudu: Arsuz, kent kimliğini kazandı
8 belde, 26 köyle başlayan Arsuz ilçesinin oluşumunda, kent kimliğine kavuşmasında kısa sürede kazandırılan hizmetlerin ve çabaların katkısına dikkat çeken Milletvekili Mevlüt Dudu ise şunları ifade etti: “Dev bir tarihi ve kültürel kimlik var ama kent kimliği yoktu. Hep söyledik; en zoru Arsuz Belediyesi´nin işi dedik. Şimdi aradan geçen bu süreç içerisinde Arsuz´daki her etkinlikte ve hizmette aklıma bunlar geliyor. Yapılan her hizmetle Arsuz´un giderek kent kimliğini kazanmakta olduğunu görüyorum. Sıfırdan kurulan bir belediye ve kısa sürede bu aşamaya gelindi.”

430 günde tamamlanacak

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha´nın ‘vizyon projeler´ kapsamında tanımladığı Gökmeydan Kültür ve Sanat Merkezi´nin temeli törenle atıldı. 2 milyon 730 bin lira bedelle ihale edilen 430 günde tamamlanması hedeflenen ve 1214 metrekare kapalı alana sahip olacak kültür merkeziyle ilgili teknik bilgiyi paylaşan Arsuz Belediyesi Fen İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu, tesiste 400 kişilik kapasiteye sahip çok amaçlı toplantı salonu, gösteri ve tiyatro sahnesi, sergi salonu, fuaye alanı, tiyatro gösterileri için hazırlık odaları, atölyeler ve idari bina, dış çevresinde otopark, yürüyüş alanları ve yeşil alanların bulunduğunu kaydetti. Merkezin temel atma törenine Hatay Vali Yardımcısı Hasan Volkan Köksal, CHP milletvekilleri Selin Sayek Böke, Hilmi Yarayıcı, Mevlüt Dudu ve Birol Ertem, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, muhtarlar, siyasi parti yöneticileri, STK temsilcileri de katıldı.


Anahtar Kelimeler: Arsuz çehresi değişiyor

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23