Arsuz’un ‘eğitim gönüllüleri’ buluştu

Arsuz Gönüllüleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi, üye ve gönüllüleriyle Cumhuriyet'in ilanının 99. yıl dönümünde kahvaltı etkinliğinde buluştu.

EĞITIM 2.11.2022 16:56:00 0
Arsuz’un ‘eğitim gönüllüleri’ buluştu

İskenderun/SES
Dernek başkanı Behice Güven, “Gerçekleştirmek istediğimiz projeler var” dedi.
2019 yılında kurulan ve pandemi nedeniyle bir süre çalışmalarına ara veren Arsuz Gönüllüleri Derneği’nin başkanı Behice Güven, “Bunun yanında münferit olarak çok sayıda öğrenciye, vatandaşa nakdi ve ayni yardımlarda bulunduk. Araya pandemi girince bir müddet ara vermek zorunda kaldık. Şimdi kaldığımız yerden devam edeceğiz. Gerçekleştirmek istediğimiz projeler var” diye konuştu.

Bu etkinlikleri bir yıla sığdırdılar
Arsuz’da Beyaz Saray Restaurantta gerçekleştirilen Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Arsuz Kaymakamı H.Hasan Gökpınar, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte kurulduğu tarihten itibaren yapılan yardımlaşma ve faaliyetlerle ilgili de bilgi veren dernek başkanı Güven, şu bilgileri paylaştı: “Derneğimiz 21 Ekim 2019 tarihinde, yardımlaşma ve dayanışma bilincini geliştirmek, bu kapsamda imkanları kısıtlı olan vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize nakdi, ayni ve manevi anlamda destek olmak, kalıtsal kan hastalarına eğitim, bakım ve tedavilerine yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur. İlk faaliyetimiz, kardeş dernek olduğumuz Beykoz Eğitime Destek Derneği’nin katkılarıyla ilçemizdeki okullardaki 600 öğrenciye şenlik eşliğinde bot ve mont yardımı oldu. Dileriz tekrarı olmaz. Ekim ayında çıkan yangın sonucu ilçemizde en çok etkilenen Nardüzü mahallemizde evi tamamen yanan bir ailenin evini yeni baştan onararak tüm eşyalarını temin ettik. Karahüseyinli mahallemizde de birkaç aileye ev eşyası desteği sağladık. 25 Kasım Kadına Şiddeti Önleme Günü vesilesiyle katledilen her kadın adına bir zeytin ağacı dikme etkinliğine 1.000 zeytin ağacıyla katıldık.”

Kaymakam Gökpınar: Sivil girişimler önemli
Arsuz Kaymakamı H. Hasan Gökpınar, Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal bir devlet olduğunu, ancak sivil girişimleri önemsediklerini söyledi. Gökpınar, “Sosyal yardımlaşma ve dayanışma alanında devletimizin argümanları çok. Devletimiz sosyal bir devlet. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, belediyelerimizin sosyal hizmetler birimleriniz var. Bir de kaymakamlıklar ve valilikler bünyesinde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları var. Sosyal hizmetler konusunda devletimiz çok güçlü. Ancak bunlar elbette yeterli değil. Bu noktada sivil girişim ve derneklerin inisiyatiflerini çok önemsiyoruz” değerlendirmesini yaptı.
Yaklaşık 14 aydır görev yaptığı Arsuz’da Belediye Başkanı Asaf Güven ile uyumlu bir hizmet dönemi yaşadıklarını da aktaran Kaymakam Gökpınar, kadınlara yönelik çalışmalarında Behice Güven’in katkısına da işaret ederek, şunları söyledi: “Asaf Güven’i bir başkandan ziyade bir büyük ağabey olarak görüyorum. Kendisinin hizmetleri kadar eğişinin de çalışma ve çabalarını beğeniyorum. Kadıneli Pazarı, kooperatif, yardımlaşma derneği çalışmalarında olduğu gibi…” 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19