Artış, yüzde 187,5

Virüs, bir haftada 306 kişiyi öldürdü

SİYASET 8.12.2020 14:57:10 0
Artış, yüzde 187,5

İskenderun/SES

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, koronavirüs salgını seyrinde yüksek riskli iller arasında giren Hatay´da vaka artışlının çok hızlı artmasının nedeni ve alınacak tedbirleri soru önergesiyle parlamentoya taşıdı. Koronavirüs salgınında Hatay´da son iki hafta içerisindeki artışın yüzde 187,5 olduğunu belirten Güzelmansur, 'Yoğun bakımların doluluk oranı yüzde 86. Hatay´da sadece 1-7 Aralık´ta 306 vatandaşımızı koronavirüs nedeniyle kaybettik. Durum ciddi, tablo ağırlaşıyor' açıklamasını yaptı.
TBMM Başkanlığına verdiği, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´nın yanıtlanması istediği önergesinde, Hatay´daki salgın artışlarının olağanüstü olduğunu ve bu nedenle olağanüstü tedbirler alınması gerektiğini belirten milletvekili Güzelmansur, 'Kasım ayının son haftasında yapılan açıklamada, Hatay, son hafta içinde yüzde 50´nin üstünde vaka artışı olan iller arasındayken, Aralık ayının ilk haftasında yapılan açıklamada yüzde125 vaka artışıyla en riskli il haline gelmiştir. Açıklamalara göre Hatay´da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 70´lerden yüzde 86´lara çıkmıştır. Hatay´da koronavirüs kaynaklı ölümler de, Sağlık Bakanlığı´nın açıkladığı sayıların çok ötesinde ve katlanarak artmaktadır. İki haftada yüzde 187,5 vaka artışı olağanüstü bir durumdur. Olağanüstü durumlar ise olağanüstü tedbirler gerektirmektedir. Oysa Hatay´da standart tedbirlerle yetinilmektedir' ifadesine yer verdi.

Güzelmansur: 500 bin Suriyeli yok sayılıyor
Hatay Milletvekili Güzelmansur, Sağlık Bakanı Koca´nın yanıtlamasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Hatay´da son 1,5 ayda yapılan test sayısı ve pozitif vaka sayısı nedir? Tüm koronavirüs semptomlarını taşıdığı halde hastaya test yapılmadığı, ancak koronavirüs tedavi ilaçlarının yazıldığı, pozitif olup olmadığını bilmeyen hastanın da izolasyon sürecine girmediği için etrafına virüsü bulaştırdığına dair çok sayıda örnek vaka bulunmaktadır. Bu uygulama Bakanlığın bir talimatı mıdır? Öyle ise amaçlanan nedir? Hatay´da filyasyon ekibi ve çalışmalarının yetersiz olduğu bu yetersizliğin de vaka artışlarında etkili olduğu iddiaları doğru mudur? Yüzde 187,5 gibi olağanüstü vaka artışının yaşandığı Hatay´da bu artışı durdurmak için olağanüstü tedbirler almayı düşünüyor musunuz? Bunlar nelerdir? Hatay 11 yıldır nüfusunun 1/3´i kadar yani yaklaşık 500 bin Suriyeli´ye ev sahipliği yapmaktadır. Ancak Hatay´ın hastane ve sağlık personeli ihtiyacı belirlenirken 1,6 milyonluk nüfus esas alınmakta, 500 bin Suriyeli yok sayılmaktadır. Hatay´da yüzde 187,5 vaka artışında, 500 binlik bir nüfusu görmeyerek belirlenen yetersiz hastane, yatak ve sağlık personelinin etkisi nedir? 2,1 milyon nüfusu olan bir ilde hastane, yatak ve sağlık personeli sayısı ne olmalıdır? Bu sayılar Hatay İli için kaçtır?'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57