Asal Araştırma Şirketinin Lütfü Savaş anketi Oy veririm yüzde 30,2; vermem 45,6

.

19.02.2024 16:01:00 0
Asal Araştırma Şirketinin Lütfü Savaş anketi Oy veririm yüzde 30,2; vermem 45,6

 

İskenderun/SES
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisince hazırlanan 14 büyükşehir ve il belediye başkan adayının yer aldığı tanıtım videosunu "İşimiz, gücümüz Türkiye" notuyla paylaştı. CHP'nin tanıtım videosundaki görüntülerde adaylar arasında Lütfü Savaş yer almadı.
Sanatçı Barış Manço’nun ‘Anlıyorsun değil mi’ eserinden uyarlanan şarkıda “Gücümüz Türkiye, işimiz belediye” sloganı tekrarlandı ve şarkının klibinde CHP’li büyükşehir belediye başkan adayları yer aldı. CHP tanıtım videosunda; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Candan Yüceer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay'ın yurttaşlarla bir araya geldiği görüntülere yer verildi. Adaylığı tartışmalara neden olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Savaş, tanıtımda ve Özel ile birlikte yer almadı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, CHP kaynakları reklam çekimlerinin 5-6-7 Şubat'ta yapıldığını, Lütfü Savaş'ın depremin yıldönümüne gelen bu tarihte Hatay’dan ayrılamadığı için çekimlere katılamadığını ifade etti.

'Lütfü Savaş'a oy verir misiniz?' anketi paylaşıldı
Asal Araştırma Şirketinin, yerel seçimlerde çok konuşulan Hatay için yaptığı ankette Hataylılara, "Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a oy verir misiniz?" sorusu yöneltildi. Asal Araştırma Şirketi, Hatay'da yaptıkları anketin sonucunu kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 7-9 Şubat'ta bin 500 kişiyle yapılan ankette, Hataylı seçmene, "Bugün bir yerel seçim olsa, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a oy verir misiniz?" sorusu yöneltildi. Anketin sonucu ise şöyle açıklandı:
Oy veririm: Yüzde 30,2
Oy vermem: Yüzde 45,6
Belki veririm, belki vermem: Yüzde 10,4
Cevap yok: Yüzde 13,8
2019 yerel seçimlerinde CHP'den belediye başkan adayı olan Lütfü Savaş yüzde 55,16 oy ile belediye başkanı seçilirken, AKP adayı ise yüzde 42,81 oy aldı. CHP, 31 Mart için Hatay'da yeniden aday gösterdiği Savaş, 6 Şubat anma programında yurttaşların tepkisiyle karşılaştı ve ‘Lütfü istifa’ sloganları atıldı. Adaylıktan çekilmeyeceğini açıklayane Savaş, protestoculara işaret etti ve "Onları harekete geçiren bir Gökhan Zan vardı" görüşünü ifade etti.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62