'Asansör takım olmadığımızı göstermek istiyoruz'

Hatayspor´un Süper Lig´de gösterdiği başarının tesadüf olmadığını belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, '5 yıldır buraya gelene kadar yara olmayan bir yerimiz kalmadı.

SPOR 10.02.2021 15:47:11 0

Antakya/SES

 Süper Lig´de 6. sıradayız. Hatayspor´u çok iyi yerlere taşıyoruz. Bu başarı tesadüf değil. Başarının altında en az 100 kişinin emeği var. Amacımız bu sene ligi ilk 10´da bitirmek. Asansör ile gelmediğimiz Süper Lig´de asansör takımı olmadığımızı göstermek, kaliteli futbolumuzla iz bırakmak istiyoruz' dedi.
Kendilerine önerilen isimlerle deği, seçtikleri kişilerle çalışmayı tercih ettiklerini, istedikleri oyuncuları aldıklarını anlatan Savaş, HBB´den yapılan açıklamaya göre şu değerlendirmeyi yaptı: 'Tecrübeli de aldık genç oyuncuları da aldık. Akitola gibi Boupendza gibi isimleri aldık. Başarı varsa takımın bütününde var. Türkiye´de taramalar yapıyoruz. Avrupa´dan da genç isimler için çalışıyoruz. Kamara´yı Menemenspor´dan aldık. Amerika´da bir tecrübesi var. Daha önce de temaslarımız oldu. Bizi ileriye taşıyacak bir oyuncu olarak görüyoruz. Muhammed Mert´i aldık genç isim. Abdurrahman´ı aldık. 5 tane altyapıdan genç oyuncu aldık. Hatayspor´u geleceğe taşımak istiyoruz. İnsanların Hatay´da geleceğe umutla bakması için Hatayspor´a önem veriyoruz. Sadece futbol değil kadın basketbol takımımız da başarılı. İki Cumhurbaşkanlığı kupası kazandı. Erkek voleybol takımı, hentbol takımı, iİşitme engelli takımı, satranç takımı, atletizm takımımız var. Sadece futbol odaklı değiliz. Dünya Aba Güreşi Federasyonumuz var. Sporun birçok alanındayız. Hatay bir spor kenti olmuştur. Spora destek vermeye devam edeceğiz. Gençlerin geleceğine katkı sağlamak için spora destek vermeye devam edeceğiz.'
Süper Lig´in gol kralı Boupendza´nin ligde 17 gol attığını anımsatan Savaş, 'Boupendza´yı İstanbul´dan Başakşehir ve 3 büyük takımımız istedi. Bunun dışında Ukrayna, Rusya ve İtalya´dan isteyenler oldu. 5 buçuk milyon avro ve 5 milyon 150 bin avro teklifler geldi. Ayrıca bonuslar da vardı. Ama bu tarz yetenekli futbolcuları çok fazla göremiyorsunuz. Aslında bir ara sakattı. Son 12-13 maçta attı bunları. Birinci yarı biterken 10 milyon Avro´luk bir değer biçtik. Yüksek fiyatları da gördü. Şu anda Avrupa´da en iyi çıkış yapan 25 oyuncu içinde 8. sırada. Ben inanıyorum ki ikinci yarıda daha çok çıkış yapacak. Yıl sonunda değerlendirme yapacağız. Hem Boupendza´nın hem de Hatayspor´un hayrına olacaksa transferi gerçekleşir. Biz onun futbol hayatına ve ekonomik hayatına katkı sağlayacak bir kulüp bulursak ve teklif de Hatayspor´u tatmin ederse transfer yolunu seçeriz. Ancak şu ana kadar gelen teklifler değerinde olmadığı için bizimle yola devam etti. Haziran ayında hem kendisini hem de takımı düşünerek hareket edeceğiz...
Genç ve yetenekli bir oyuncu. Hocamızın, yönetimimizin, futbolcu arkadaşlarının Boupendza´ya katkısı var. Suriye sorunları nedeniyle Hatay´a gelmek istemeyen oyuncu oldu. Mame Diouf mesela hep kaçamak dövüştü. Sonunda ben şehri görmek istiyorum dedi. Geldi hep sağa sola baktı. Asker, polis aradı gözleri. Sordu başkanvekilimize ‘asker polis nerede?´ diye. O da ‘askerimizin, polisimizin sokakta ne işi var´ demiş. Diouf biraz soru işaretleri ile geldi şehre. Sonra ortamı görünce şaşırdı. Biz savaşın gölgesinde sorunlar yaşadık ama şehrimiz huzur, barış ve kardeşlik şehri. O da gerçekleri gördü. Şehrimiz barış ve huzur şehri. Bu kadar lezzetin olduğu yerde nahoş açıklamalar istemiyorum. Ben teknik direktörümüze şunu oynat bunu oynat demedim. Ama maçtan önce sonra abi kardeş gibi konuşuruz. Ben hocalardan sadece adalet isterim. Futbolda takım içinde adaleti sağlamayan hoca, hoca değildir. Başarı da tesadüf değildir. Hocamız adaletli davranıyor ve hak edene formayı veriyor. Ben hakemlerin kötü niyetli olduğunu düşünmedim. Federasyonu da düşünmedim. Ama büyük takımların o hafta bir zararları olursa bir hafta boyunca konuşuluyor ve hakemler üzülüyor. Küçük takımlara bir sıkıntı olduğu zaman o gece birkaç kelime konuşuluyor ve unutuluyor. Hakemlerimiz de biraz riske girerlerse 17 takımın duasını alır, 4 takımın duasını almazlar. Biz hakemler hakkında konuşmayalım ama rahat maç yönetmelerini isterim' değerlendirmesinde bulundu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22