Aşçı adayları yemeklerini sundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında (HATMEK) düzenlenen Aşçı Yardımcılığı Kursu´na katılan kursiyerler, hünerini sergiledi.

HATAY 1.03.2018 10:02:09 0
Aşçı adayları yemeklerini sundu

 

HATMEK´te eğitmenler tarafından verilen ve 7 aydır devam eden 21 kişilik aşçı yardımcılığı kursuna katılan kursiyerler, kursta öğrendiği ´keşir dolması, mortedella, kınnep kebabı, firikli pilav, tirşik çorbası, toyga çorbası, helva hattuş ve kerebiç tatlısı´nı yaptı ve görsel olarak süsleyerek, sofraya sunum yaptı.
kursiyerlerin beğeniye sunduğu ürünlerin tadına bakp, yemeklerin lezzetli ve sunumlarının da başarılı olduğunu ifade eden HBB Başkan Lütfü Savaş, 'Kurstaki amacımız dünya gastronomi şehri olan Hatay´ın yöresel lezzetlerini yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerle paylaşmak. Bunun için de Hatay´da aşçılarımızın yetişmesini istiyoruz ve bunu HATMEK kurslarımızla yapıyoruz. Fevzi Çakmak Ortaokulu´nun karşısında güzel bir konağımız var. Hatay´a gelen misafirlerimizin Hatay yemeklerini tadabilmesi için aşçılık kurslarımıza bu konakta devam edeceğiz. Hatay, Dünya´da gastronomi unvanına sahip 26 şehirden biri. Savaş´ın gölgesinde barış için mücadele eden ve gelecek için umut dağıtan bir şehiriz. Bu şehrin damak zevkine herkesin ortak olmasını istiyoruz' değerlendirmesini yaptı.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00