Aşçılar ‘oruk ve ekşi aş´la yarıştı

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi şehri seçilen Hatay´ın yemek çeşitliliği Hatay Büyükşehir Belediyesi HBB´nin düzenlediği etkinliklerle tanıtılıyor. Bu defa 36 tane yarışmacı eki

GÜNCEL 28.12.2017 09:45:37 0
Aşçılar ‘oruk ve ekşi aş´la yarıştı

HBB ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) iş birliği ile Antakya Saray Caddesi´nde düzenlenen yöresel yemek yarışmasında ekşi aşı ve oruk yapımı için hazırlanan mutfaklarda üçer kişilik gruplarla hazırlanan yemekler jürinin beğenisine sunuldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney´in de katıldığı etkinlikte birinci olan grubun üyelerinden Sefa Özdemir, Sefa Öksüz, Gülnaz Açık bin 500 liralık ödüllerini Başkan Savaş´tan aldı. İkinci olan gruba 1000, üçüncü olan gruba ise 500 lira ödül verildi.
Ekşi aşı ve oruk yapımı için düzenlenen yarışmanın açılışında konuşan Başkan Savaş, “Yarışmamız gastronomi şehri Hatay´ımızın ilk organizasyonu. Hatay iki büyük başarıya imza attı. Almanya´nın Düsseldorf şehrinde EXPO 2021´i Hatay kazandı. Bu zaferin ardından 31 Ekim´de UNESCO Hatay´ı 26´ncı gastronomi şehri ilan etti” dedi. Aynı başvuruyu Antakya Belediye Başkanlığı döneminde Antakya mutfağı için yaptıklarını hatırlatan Başkan Savaş, çıkan pürüzler sonucu kazanılamadığını, kazanılan zaferin şu anda Erzin´den Yayladağı´na kadar tüm Hatay mutfağı için kısmet olduğunu ifade etti. Her iki projeyi iki altın bilezik olarak tanımlayan ve bunun Hatay´ın ekonomisine katkı sağlamasını istediklerini ifade eden Başkan Savaş, şehrin sahip olduğu değerlerin tanıtılması için organizasyonların devam edeceğini belirtti.

Tufan: Hatay´ın tanıtımına katkımız sürecek
Yarışmanın başlamasından önce söz alan Gökhan Tufan da, Hatay´ın UNESCO tarafından gastronomi şehri seçilmesinden sonra konfederasyon ve belediye işbirliği ile gerçekleştirecekleri etkinliklerle Hatay gastronomisinin tanıtımına büyük katkıda bulunacaklarını belirtti. Tufan, “TAŞPAKON Türkiye´nin 7 bölgesinde 7 federasyon ve bu federasyonlara bağlı 61 dernekle faaliyet gösteren 5253 sayılı dernekler kanuna göre Türkiye nüfusundaki en büyük sivil toplum kuruluşudur. Bugün Hatay´dayız. Burada olmamızın farklı bir önemi var Hatay´ımızın yakın bir zamanda UNESCO tarafından gastronomi şehri seçilmesinden sonra konfederasyonumuz ve belediyemiz iş birliği ile nice büyük faaliyetlere Hatay gastronomisinin tanıtımına büyük katkıda bulunacağız. Ülkemizdeki 81 vilayette çok önemli gastronomik değerlerimiz var. Bu milli değerlere sahip çıkmak ve kendi ülke mutfağımızı önce milletimize sonra da tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Bugün burada yaptığımız faaliyetin Hatay´a ve ülkemize faydalı olmasını diliyoruz” diye konuştu.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00