Asfalt çalışmasını gazetecilere anlattı

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, kentte belediyenin yaptığı asfalt çalışmalarını gazetecilerle birlikte inceleyip, bilgi verdi.

İSKENDERUN 19.06.2020 10:20:34 0
Asfalt çalışmasını gazetecilere anlattı

Numune mahallesindeki yeni Devlet hastanesi yolundaki asfalt yapılacak yollarda sökümü yapılan eski asfaltın kent yollarındaki çukurların doldurulmasında kullanıldığını anlatan Tosyalı, İskenderun´un 165 bin ton sıcak asfalt ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyacın giderilmesi için 55 bin topluk ilk ihaleyi 13.9 milyon liraya Ocak ayında yaptıklarını, 65 tonluk bölümünün ihalesinin ise bugün yapılacağını söyledi.

Tosyalı, 'Yıl sonuna kadar 120 bin tonluk asfalt ihalesi yapmış olacağız. Sadece ana yolları, ana arterleri değil, ihtiyaç olan ara yolları da asfaltlıyoruz. Seçim asfaltı yapmıyoruz. Yollara 13 santim yüksekliğinde asfalt yapıyoruz. Asfaltta üçüncü ihaleyi Ocak 2021´de yaparak, kentin asfalt ihtiyacını gidereceğiz ve İskenderun´da asfaltsız yer bırakmayacağız' dedi.

Üniversite yanından geçen 1.3 kilometrelik yola asfalt

Gürsel Mahallesinde, adliye arkası ile İskenderun Teknik Üniversitesinin yanından geçen 1.3 kilometrelik yola 5 bin ton asfalt döküldüğünü ve oradaki çalışmayı tamamladıklarını anlatan Fatih Tosyalı, asfaltlama ile bir yurt binası ve ilkokulun da bulunduğu bölgede yıllardın oluşan su birikintisinin önüne geçildiğini da kaydetti. Yoldaki çukurun doldurulması sonrasında 7+5 santim kalındığını iki kat sıcak asfalt döküldüğünü ve uzun yıllar kullanılabilinecek yir yol oluşturduklarını belirten belediye başkanı Tosyalı, koronavirüs salgını dönemindi uygulanan sokağa çıkma yasağı sürecinde 65 bin öğrenci ile 18-20 yaş arasındaki 15 bin kişinin ve 65+ yaşındaki 15 bin kişinin sokağa çıkmasının kısıtlanmasıyla, birçok alanda çalışma yaptıklarını, sakinliği hizmete dönüştürmede fırsat olarak gördüklerini de kaydetti.

Numune ve Gürsel Mahallesinde yapımı devam eden asfalt çalışmasını gruplar halinde gazetecilerle incelemeyi sürdüren ve bazı mahallelerde muhtarların da incelemeye eşlik ettiğini anlatan Fatih Tosyalı, 'İskenderun´da farklı noktalarda devam eden asfalt çalışmalarını birlikte inceliyor, ana ve ara yollardaki sıcak asfalt çalışmaları hakkında bilgi veriyoruz. İhtiyaç olan tüm noktalarda asfalt çalışmalarımız edecek. Asfaltlamayı, mahalle muhtarlarından alınan görüş ve öneri sonrası, ihtiyaç önceliğine göre belirliyoruz. İskenderun´da yollar daha güzel, daha konforlu ve daha güzel hale, kent içi trafik ve ulaşım akıcı ve düzenli hale geliyor' değerlendirmesini yaptı. Tosyalı, kentin ihtiyaçlarını öncelik sırasına göre gidermeye çalıştıklarını, en öncelikli ihtiyacın asfalt ve kaldırım olduğu, asfalt sonrası kaldırımların da yenileceğini ve kentte 650 bin metrekare kaldırıma ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

Muhtar Öz: Asfaltlanan yol, kentin vitrini gibi

İncelemeye katılan Gürsel Mahallesi Muhtarı Semir Öz de mahallenin uzun yıllardır yol sorunu bulunduğunu ve belediye yönetiminin yaptığı yolla sorunlarının önemli kısmının çözüldüğünü ve halkın rahatlamasının sağlandığını belirtti. Muhtar Öz, 'Üniversite kampüsü yanında ve yurda giden yolun yapımı çok önemli. Bu yol, kentin bir vitrini gibidir. Çünkü, ülkenin farklı kentlerinden gelen öğrenciler ve yurtta kalan talebeler bu yolu kullanıyor' değerlendirmesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00