Asi´de temizlik çalışması sürüyor

Yöre halkının çöpleri nehre atmaması istendi

GÜNCEL 19.10.2019 09:20:15 0
Asi´de temizlik çalışması sürüyor

Antakya/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Asi Nehri´nin katı atık ve çöplerden arındırılması için yapılan çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
Tekne aracılığıyla su yüzeyindeki ambalaj atıkları ve çöplerin toplanmasının sürdürüldüğü, kış aylarının da etkisiyle çoğalıp yayılan su sümbüllerinin de nehirden uzaklaştırıldığı ifade edilen HBB´nin yazılı açıklamasında, 'Su sümbüllerinin geçtiğimiz yıl hızla çoğalması ve kent merkezinde birikmesi ile oluşun kirli görüntünün önüne geçebilmek amacıyla çalışmalara bu yıl erken başlayan ekipler, Asi Nehri yatağı boyunca su kenarında yayılan ve köprü ayaklarına takılan su sümbüllerini topluyor' ifadesine yer verildi.
Asi Nehri´nde son yıllarda hızla ararak kirli görüntülere yol açan su sümbüllerine ilişkin değerlendirmede bulunan HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun da açıklamaya göre şunları belirtti: 'Su sümbüllerinin bulunduğu akarsularda faydalı ve zararlı etkileri olmakta; yoğun tarım faaliyetleri gerçekleştirilen bölgelerde su kirliliğine sebep olan nitrat, fosfat ve potasyum gibi organik maddeleri absorbe ettiği için çevre dostu bir bitki iken çoğaldığı akarsu yüzeylerinde perde oluşturması ve güneş ışınlarının suyun derinliklerine ulaşmasına engel olması sebebi ile zararlı olabilmektedir. Aynı zamanda su sümbülleri suda yaşayan canlılara zarar vermekte hatta sudaki oksijenin azalması ile balık ölümlerine sebep olmaktadır. Çevre ve doğal kaynakların korunması ve vatandaşların daha sağlıklı bir çevrede yaşaması amacı ile Asi Nehri yüzeyinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalara devam etmekteyiz. Temizlik çalışmalarımız kapsamında insan eliyle atılan ambalaj atıkları, çöpler, izmarit vb. atıkları toplayarak Asi Nehri´nden uzaklaştırıyoruz. Asi Nehri´nde kalıcı temizliğin sağlanması amacıyla HATSU tarafından Narlıca-Küçükdalyan´da Membran-Bioreaktör (MBR) Teknolojili Atık Su Arıtma Tesisi inşa edildi. Bu tesisle Asi Nehri´ne yüzde 99.99 oranında arıtılmış sular deşarj edilerek, suda temizlik sağlandı. Nehirde su temizliği sağlanmış olsa da atılan ambalaj atıkları ve çöpler nedeniyle kirlilik oluşabilmektedir. Bu konuda Hataylılara, temizlenen Asi Nehri´ne sahip çıkması ve çöplerin nehir ve dere yataklarına atılmaması konusunda çağrıda bulunuyoruz.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00