Aşılanın çağrısı

Koronavirüs salgını artarak sürerken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, zamanı geldiği hatta üzerinden haftalar geçtiği halde 3. doz aşısını yaptırmayan 5 milyon kişinin olduğunu belirtti ve 'Bu grupta olanlanlardan hastanelerde yatanlar va

GÜNCEL 21.10.2021 15:47:46 0
Aşılanın çağrısı

İskenderun/SES

 Sağlık Bakanı Koca, sosyal iletişim sitesinden yaptığı değerlendirmede, 'İnaktif aşı tercih edenlerin üçüncü dozu yaptırmalarını ısrarla talep ediyoruz. Üçüncü doz, koruma kalkanı dozudur' ifadesine yer verdi.
Sağlık bakanlığının yayımladığı koronavirüs (Covid-19)aşı tablosunda da Hatay ikinci doz aşı yaptırma oranında yüzde 72,8 oranında görülüyor. Bakanlığın 19 Ekim 2021 tarihli Türkiye Günlük Covid-19 Tablosu haritasına göre, ülkede 2. doz aşı oranı yüzde 76,66 iken, sarı renkle temsil edilen Hatay´da ikinci doz aşılama oranı ise yüzde 72,8 oranında görülüyor. Açıklamaya göre, aynı gün 360 bin 849 kişiye Covid-19 testi yapılırken bunlardan 30 bin 862 kişinin testi pozitif çıktı, 223 kişi de yaşamını yitirdi. Bir önceki günkü verilere göre ise 29 bin 240 kişide vaka tespit edilirken, 214 kişi hayatını kaybetmişti. .

Okullara ödenek tahsisi istedi
Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Bayraktar, “Okulların personel ihtiyacı karşılanmalı, okul bazlı ödenek tahsisi uygulamasına geçilmelidir” dedi. Eğitim-öğretimin nitelikli ve verimli bir şekilde, sağlıklı bir ortamda devam ettirilebilmesi, okulların açık tutulma hedefinin gerçekleşmesi için temizlik, güvenlik, bakım ve onarım gibi hizmetleri yürütecek personel ihtiyacının karşılanmasının zorunluluğunu vurgulayan Bayrakdar, okullarda temizlik başta olmak üzere yardımcı hizmetleri yürüten personelin istihdam edilmesinde hassasiyet gösterilmesini istedi. Bayrakdar, “Eğitim-öğretimin uygun şartlarda, hijyen tedbirlerinin tam alındığı, salgının yaygınlaşma riskinin bertaraf edildiği, eğitim çalışanlarının ve yöneticilerinin asli işlerini dışında başka işleri de yapmak zorunda kalmadığı bir eğitim ortamı için personel ihtiyacı her zamankinden daha fazladır” dedi.

Bayrakdar: Önlemler yetersiz
Okulların salgın şartlarında açık tutulması kararlılığının, personel ihtiyacı karşılanarak güçlendirilmesi, temizlik, güvenlik ve hijyen konusunda taviz verilmemesi ile bağlanabileceğini ifade eden Bayrakdar, önlemlerin yetersizliğine dikkat çekti. Bayrakdar, şunları kaydetti: “Okullarımızın yardımcı personel ihtiyacı kadrolu memur statüsünde personelle karşılanmadığından, vazgeçilemez nitelikteki hizmetler, okul-aile birlikleri tarafından veya Toplum Yararına Program (TYP) kapsamındaki geçici istihdamla yürütülmeye çalışılmaktadır. Ancak okulların açılmasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen halen çok sayıdaki okulun yardımcı personel açığı giderilememiş, TYP kapsamında alınan personel de ihtiyacı karşılayamamıştır. Hatta TYP kapsamında alınan personelin geçmiş yıllarda alınan personelden daha az olması, ihtiyacın daha fazla olduğu bu salgın döneminde alınan tedbirleri boşa çıkaracak bir karara dönüştürmüştür.”

Çözüm için ‘okul bazlı ödenek tahsisi´ önerisi
Okulların kendi kullanımlarına sunulmuş herhangi bir ödenekleri olmadığından personel açığı sorununun kalıcı çözülemediğini de aktaran Bayrakdar, sorunun kökten çözümünün okul bazlı ödenek tahsisi ile bağlanabileceğini kaydetti. Bayrakdar, “Personel dışı cari harcamaların yönetilmesi için ödeneklerin doğrudan okul yönetimleri tarafından kullanılması sağlanmalıdır. Okul yöneticilerinin, eğitim çalışanlarının okulları açık tutmak için verdiği mücadele, bürokratik engellere, kırtasiyeciliğe, idare-i maslahata ve ödenek yoksunluklarına kurban edilmemelidir.
Okulların yardımcı personel ihtiyacı bir an önce karşılanmalı; okul bazlı ödenek tahsisi bir an önce hayata geçirilmelidir” ifadesini belirtti.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29