Askeri hareketlilik devam ediyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) İdlib gerginliği azaltma (çatışmasızlık) bölgesine intikali kapsamında Hatay´da askeri hareketlilik sürüyor. İskenderun´a ulaşan askeri malzemeler sınır birliklerine gönderildi. Cilvegözü Sınır Kap?

20.10.2017 10:22:59 0
Askeri hareketlilik devam ediyor

 

Türkiye´nin farklı illerindeki askeri birliklerden trenle nakledilen askeri malzemeler, İskenderun´a ulaştı. İskenderun Garı´na gelen malzemeler burada forklift yardımıyla vagonlardan indirilip askeri araçlara yüklendi. Askeri araçlar daha sonra İdlib´in sınır komşusu Reyhanlı´nın da aralarında bulunduğu birliklere gönderildi.

Akar 3´üncü kez sınırda
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, önceki gün Hatay´ın Reyhanlı ilçesindeki hudut karakollarında incelemeler yaptı. Akar, beraberindeki askeri heyetle 3. kez geldiği ve İdlib´deki çatışmasızlık bölgesine yönelik intikal kapsamında askeri hareketliliğin yaşandığı Reyhanlı´da hudut karakollarında incelemelerde bulundu, askeri yetkililerden İdlib´e yönelik intikal ve bölgedeki gelişmelerle ilgili bilgi aldı.

BM´den 16 TIR yardım
Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Suriye´nin İdlib kentine 16 TIR insani yardım gönderildi. Yardım malzemelerini taşıyan ve Reyhanlı´ya ulaşan TIR´lar, kontrollerin ardından Cilvegözü Sınır Kapısı´ndan çıkış yaptı. TIR´lardaki temel yaşam malzemelerinin, İdlib ve civar köylerine ulaştırılacağı belirtildi.

Cilvegözü ticari geçişlere açıldı
Cilvegözü Sınır Kapısı´nda, önceki günden itibaren ticari TIR´ların çıkışlarının başlamasıyla yoğunluk yaşanıyor.
Sınır kapısına gelen sürücüler ağırlıklı olarak gıda, tekstil, sebze ve meyve, otomobil, ev eşyaları, un, mısır, su ve elektronik eşya malzemesi yüklü araçlarını, Cilvegözü Sınır Kapısı ile Bab el-Hawa Sınır Kapısı arasındaki ara bölgede oluşturulan aktarım alanına götürüyor. Geniş güvenlik önlemlerinin ardından çıkış yapan tırlar, sınırdaki ara alanda, taşıdıkları malzemeleri Suriye tarafından gelen araçlara boşaltıyor. Cilvegözü Sınır Kapısı´ndan insani yardım malzemelerinin de çıkışları devam ediyor. Sınır kapısında araç kuyruğunun yaklaşık 6 kilometreyi bulduğu görüldü.
Cilvegözü, Türkiye sınırı yakınında yer alan Bab el-Hawa Sınır Kapısı ve bölgesindeki olumsuz güvenlik koşulları nedeniyle insani yardım, gıda, ilaç ve temizlik maddesi dışındaki nakillere 3 Ağustos itibarıyla kapatılmıştı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00