Aşure dağıtımı sürüyor

Hatay Yörük Türkmen Dernekleri Güç Birliği Platformu (HayTürk) İskenderun´da aşure dağıtılmı yaptı.

18.10.2017 11:54:36 0
Aşure dağıtımı sürüyor

Hatay Turan Kültür Derneği ve HayTürk Başkanı Ali Atvur, İskenderun Yörük Türkmen Derneği Başkanı Yaşar Türkmen, Abacılı Yörük Türkmen Derneği (ABADER) Başkanı İlhami Boşça, Dörtyol Akkoyunlu Derneği Başkanı Ahmet Akkoyunlu, Hatay Bayındır Dulkadiroğulları Derneği Başkanı İrfan Diler, İskenderun Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı İsmail Karakoyun´un da katıldığı Atatürk Anıtında bin kişiye aşure dağıtımı yapıldığı açıklandı. Aşure dağıtımı sonrası bazı dernek başkanları ve üyeleri İskenderun Kızılay´a kan bağışında da bulundu.

Defne´de aşure etkinliği
Muharrem ayında gerçekleşen Yas-ı Matem Orucu´nun sona ermesi üzerine Alevi Kültür Derneği tarafından Defne´de, aşure etkinliği düzenlendi. Harbiye Gözde Düğün Salonundaki etkinliğine Defne Belediye Başkanı brahim Yaman, EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral ile bazı sivil toplum kuruşlarının temsilcileri de katıldı. Etkinlikte konuşan Yaman, “Muharrem orucu ve tutulan yas çok çok anlamlı. Kerbela Olayı, bizim için pahası tahmin edilemeyecek değerde bir mirastır. Biz Kerbela´dan beri dik durmayı, mazlumun yanında olmayı, haksızlıklara boyun eğmemeyi, canımız pahasına dahi olsa asla doğrudan vazgeçmemeyi o kadar güzel öğrendik ve ruhumuza işledik ki, her yıl Muharrem orucu ve matemiyle beraber bu duygularımızı pekiştirerek yaşamaya devam ediyoruz. Bu tür güzellikleri yaşayan bir toplumun ferdi olmanın gururunu yaşıyorum' dedi. 12. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi kitabındaki “Nusayrilik” başlığı altında yapılan değerlendirme hakkında da konuşan Yaman, “Biz her zaman yaptığımız gibi hiç kimsenin oyununa gelmeden, hiç kimsenin bizleri ayrıştırmasına müsaade etmeden; öğretimiz, kültürümüz ve felsefemizde yer alan birlik ve beraberlik duygularıyla hep bir arada olmaya devam edeceğiz' ifadesini belirtti.
Saadet Partisi GİK Üyesi Necmettin Çalışkan da yazılı yaptığı değerlendirmede, 'Bundan 14 asır önce içindeki nefretin esiri olmuş veya kendine emredilenin mahiyetini sorgulamayan sadece birkaç şahsın, birkaç saat içerisinde sorumsuzca işledikleri cürüm; Kerbela, üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen günümüzde de hala etkisini sürdürmektedir. Kerbela İslam tarihinin en önemli trajedisine sahne olurken, aynı zamanda etkileri itibariyle hala İslam Âleminin çözümsüz (!) problemi, ayrılığın ve ayrımcılığın en büyük sebeplerinden biri olmuştur. İslam ümmetinin ortadan bölünmesine neden olan bu olay, İslam´ın ruhuna, kalbine ve düşüncesine iyileştirilmesi güç yaralar açmıştır. Kerbela vakası, siyasi ve akidevi bakımdan farklı düşüncelere sahip olsalar bile kendisini Müslüman olarak tanımlayan herkesin içinden birlerce ah çekerek okuduğu, anlattığı veya dinlediği bir faciadır ve onulmaz yara gibi kanamaya devam etmektedir. Hz. Fatıma ile Hz. Ali´nin evladı, Hz. Peygamberin sevgili torunu Hz. Hüseyin´in hunharca şehit edildiği mekândır Kerbela.' ifadesine yer verdi.


Anahtar Kelimeler: Aşure dağıtımı sürüyor

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23