'Atağa kalkma dönemindeyiz'

Geçtiğimiz günlerde yaptığı genel kurulla yeni yönetimini belirleyen İYİ parti Hatay il yönetimi, mazbatasını aldı ve görevine başladı.

SİYASET 21.08.2020 10:29:09 0

*  Mazbatasını alıp, görevini sürdüren İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin´i ilk ziyaret eden CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, tablo hediye etti ve Çirkin yönetimini kutladı. Sosyal medyanın kullanımı konusunda partililerini uyaran İYİ Parti Hatay İl Başkanı Çirkin ise, sosyal paylaşım sitelerinin fikir paylaşılan, bilgi alınan, düşüncelerin öğrenildiği alanlar olup, ´umumi tuvalet´ olmadığını belirtti. Çirkihn, 'Burayı ´umumi tuvalet´ sananlar oluyor. Bu doğru bir şey değildir. Hele kişilerle siyasi, şahsi hesapların görüleceği bir alan hiç değildir. Eleştiri, savunma haktır ancak adap ve edeple olması da şarttır. Biz İYİ´ler buna çok dikkat ediyoruz etmeliyiz. Etmeyen arkadaşımız olursa da üzülürüz. Hele hele sahte hesaplarla kimse kimseyi zan altında bırakmamalı, söyleyecek sözü varsa bunu etik yollardan yapmalıdır. Gerçek hesaplarla yapılan paylaşım ve yorumlar da kişi hukukunu asla zedelememelidir. Bu sözlerimiz herkese tavsiyemizdir. Ancak İYİ Parti hüviyeti ile konuşan, tartışan arkadaşlarımızdan özel ricamız ve talimatımızdır' değerlendirmesini yaptı.

Akın Bodur/İskenderun
09 Ağustos 2020 tarihinde yaptığı genel kurulla yeni yönetimini belirleyen Adnan Şefik Çirkin başkanlığındaki İYİ Parti´nin Hatay il yönetimi, mazbatasını aldı. Çirkin başkanlığındaki yönetim, kongreye tek liste olarak katılmıştı.
Hatay İl Seçim Kurulu Müdürü Hikmet Aksoy´dan mazbatasını teslim alan, İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin ve yönetimi, seçilmiş olarak görevini sürdürecek. Partisinin ayağa kalkma dönemini bitirdiğini ve atağa kalkma dönemine geçtiğini ifade eden İYİ Parti Hatay İl Başkanı Çirkin, 'Bir yıllık yorucu bir maraton sonucunda, çok güzel ilçe kongreleri yaptıktan sonra, muazzam bir il kongresi ile bu yapılanmayı taçlandırdık. İyi Parti bu bir yıllık süreç içerisinde ayağa kalkma dönemini bitirmiştir. Bu mazbatadan sonra artık Hatay´da İyi Parti´nin atağa kalkma dönemi başlamıştır. Hatay´daki tüm denge unsurlarına bundan sonra daha iyi düşünmelerini tavsiye ederiz. Çünkü artık İyi Parti var. Hatay´ın her türlü hassasiyetlerini göz önüne alarak, bir Tayfur Sökmen ruhuyla kucaklayacağız. Hatay´ın her kesimiyle din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin kucaklaşmak ve yapılacak genel ve yerel seçimlerde Hatay´ın parlayan yıldızı olmak için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz' değerlendirmesini yaptı.
Çirkin başkanlığındaki İYİ Parti Hatay il yönetimi şu isimlerden oluşmuştu: Ahmet Çelik, Ahmet Okurlar, Ahmet Anıl, Ahmet Yılgın, Ahmet Cerrahoğlu, Ali Çorlu, Ali Eğribacak, Ali Rıza Yaman, Asuman Yurtsever, Ayhan Rüşvanlı, Aysun Eker, Ayvaz Yakar, Bestami Yıldırım, Bilal Ceylan, Ceyhan Vahap, Coşkun Solak, Derya Köleoğlu, Dicle Nur Özdemir, Emine Dalar, Emrullah Cilli, Erhan İnal, Ethem Analık, F. Burcu Demir, Ferhat Ezer, Fevzi Suvaroğlu, Fevzi Bahadır, Hakan Önfidan, H. Örge Asım, Halil Olgun, Hamit Yurtcan, Hasan Ömeroğlu, Hasan Denizli, Hasibe Ateş, Hatice Cengiz, Hidayet Esin, Hidayet Şahin, Hüseyin Suer, Işık Özel, İlayda Nalbır, İlhan Kızıltepe, İnayet Adalı, İpet Avşar, İzet Sarp, Kağan Çalışkan, Kürşat Şenol, Mehmet Korman, Mehmet Gürlek, Mehmet Çinçinoğlu, Mehmet Ali Söylemez, Mehmet Ali Yıldırım, Mevsim Can, Mithat Polat, Musa Şentür, N. Sevil Kırkyaşaroğlu, Nazmi Ceylan, Necmettin Sarıbay, Onur Fansa, Ömer Sitargil, Pınar Gürdürü, Reşit Deliken, Reşit Özugur, Rüstem Karagözoğlu, Selçuk Coşar, Sinem Dendel, T. Bestami Sarcan, Tuğba Türkmen, Tülay Çiper, Zerrin Albayrak, Zekeriye Göktaş.

Çirkin´in ilk ziyaretçisi CHP´li Topal
Mazbatasını alarak göreve başlayan İYİ Parti Hatay il yönetimine ilk ziyaret CHP´den yapıldı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, kongrede güven tazeleyen ve mazbatasını alarak görevini sürdüren İYİ Parti Hatay İl Başkanı Çirkin´i ziyaret ederek hediye ettiği tablo ile kutladı ve başarı diledi. CHP´li Topal´ın ziyaretini sosyal paylaşım sitesi üzerinden paylaşan Çirkin, ziyarete ilişkin şunlara yer verdi: 'Mazbatamızı aldık yüce Rabbime şükürler olsun. Pandemi dolayısı ile kısıtlı sayıda il yöneticimiz ve ilçe başkanlarımızı temsilen sadece Antakya ilçe Başkanımız Yusuf Diker kardeşimiz katıldı. Ne güzel bir tesadüf ki ilk ziyaretçimiz CHP milletvekilimiz Serkan Topal oldu. Ve bize Atatürk temalı çok anlamlı bir tablo hediye etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Şimdi artık geçmişi unuttuk ve yeni bir sayfa açacağız. Artık herkes ´iyi´ düşünsün çünkü ´iy´ler Hatay´da sular seller gibi geliyor. Davamız devlet, sevdamız millet, diyeceğiz.'

´Sosyal medya, umumi tuvalet değil´
Çirkin, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı bir paylaşımda da, ´sosyal medya´nın fikir paylaşılan, düşüncelerin öğrenilebildiği ve dostlar hakkında bilginin alınabileceği alanlar olduğunu anımsattı ve ´umumi tuvalet´ olmadığını belirtti. Çirkin, bu paylaşımında şunlara yer verdi: 'Sosyal medya fikirlerinizi paylaştığınız, bir suçlamaya karşı kendinizi savunabileceğiniz, çok değerli düşünceleri öğrenebileceğiniz, dostlarınız hakkında bilgi alabileceğiniz çok faydalı bir alandır. Ancak çok ´özür dileyerek´ belirtirim ki, burayı ´umumi tuvalet´ sananlar oluyor. Bu doğru bir şey değildir. Hele kişilerle siyasi, şahsi hesapların görüleceği bir alan hiç değildir. Eleştiri, savunma haktır ancak adap ve edeple olması da şarttır. Biz İYİ´ler buna çok dikkat ediyoruz etmeliyiz. Etmeyen arkadaşımız olursa da üzülürüz. Hele hele sahte hesaplarla kimse kimseyi zan altında bırakmamalı, söyleyecek sözü varsa bunu etik yollardan yapmalıdır. Unutmayın biz bir aileyiz, ve çok ´iyi´ bir aileyiz. Ayrıca gerçek hesaplarla yapılan paylaşım ve yorumlar da kişi hukukunu asla zedelememelidir. Biz İYİ´ler olarak sadece birbirimize de değil başka siyasi partilere ve onların liderlerine karşı da hassas ve saygılı olmalıyız. İçte dışta kim hangi seviyeye düşerse düşsün o çukura bizde düşmemeliyiz. Bu sözlerimiz herkese tavsiyemizdir. Ancak İYİ Parti hüviyeti ile konuşan, tartışan arkadaşlarımızdan özel ricamız ve talimatımızdır.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23