Atakan ölüm yıldönümünde anıldı

Gezi Direnişi sırasında ODTÜ´ye destek eylemlerinde 10 Eylül 2013´te yaşamını yitiren ve ölümü üzerinden dört yıl geçmesine karşın aydınlatılamayan 22 yaşındaki Ahmet Atakan, dün Defne´deki mezarı başında anıldı.

11.09.2017 11:27:07 0
Atakan ölüm yıldönümünde anıldı

Atakan, dün Hatay´ın Defne ilçesindeki Çekmece Pınarbaşı Mahallesi Mezarlığındaki kabri başında anıldı. Atakan ailesi, oğullarına özlem duygularını ifade etmek için mezarı başına giderken, anma töreni için çağrı yapmama kararı almıştı. 

Ahmet Atakan´ın babası Ali Atakan, oğlu Ahmet´in ölüm yıldönümünde Ankara Belediyesinin 100 iş makinası ve 400 kamyonla ODTÜ´de yol açma çabasının, ´misilleme´ olduğunu söyledi.
Yönetimde bulunanların insanları susturma ve sindirmeye çalıştığını ifade eden Ali Atakan, gazetemize yaptığı değerlendirmede,'Zannedilmesin gibi bazı şeyler tesadüfen oluyor, rastgele yapıyorlar. Aksine hesaplı, planlı yapılıyor. İnsanları susturmaya, sindirmeye çalışıyorlar. ODTÜ´ye destekleme eyleminde yitirdiğimiz Ahmet´in ölüm yıldönümünde bu işe kalkışanların, ODTÜ´de ağaçların kesilip, katledilmesiyle yapılan yol açma çalışmasının bir misilleme olduğunu düşünüyorum. İnsanları germek istiyorlar. Biz bu durumdan son derece rahatsısız' dedi.
Ahmet Atakan´ın babası Ali Atakan, 'İnşallah toplum bunuatlatır ve bu mevcut gidişata ´dur´ demek için, eski Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü´nün dediği gibi, bu ülkede namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olabilir. Adaletin kaybolduğu ülkede, toplumun adaleti sağlayabilmesi ve yeniden adaleti karabilmesi için birlikte olması gerekir. toplum adaleti birlikte, el ele, omuz omuza vererek kurabilir. Başka yolu yok' diye konuştu.
ODTÜ yönetimi, Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında, önceki gece 400 kamon ve 100 iş makinasıyla ODTÜ´deki agaçlar kesilerek, yol açma çalışması başlamıştı.
Dört yıl önce yitirdikleri oğlu Ahmet´in davasının başlamadığını anımsatan anne Emsal Atakan da, gazetemize daha önce yaptığı açıklamada, “Dört yıldır gözyaşı döküyoruz. Adaletin sağlanmasını istiyoruz' demiş ve bu süreçte yalnız bırakıldıklarına inandığını, milletvekilleri, siyasetçiler, avukatların davayı yeterince sahiplenmediğini söylemişti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22