Atalay için 'Özgürlük Yürüyüşü' başladı

Tutuklu milletvekili Can Atalay için Hatay'dan Ankara'ya "Özgürlük Yürüyüşü" başlatıldı.

SİYASET 1.10.2023 23:13:00 0
Atalay için

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay Milletvekili Can Atalay'ın tahliye edilmesi talebiyle Hatay’dan Ankara’ya "Özgürlük Yürüyüşü" başlattı. Yürüyüş, Hatay'ın Defne ilçesinde bulunan Asi Yaşam Merkezi Sosyal Alanı'nda yapılan açıklamayla başlatıldı.

Burada konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Yürüyüşümüzü Hatay'dan başlatıyoruz çünkü; burası onbinlerce yurttaşımızın iradesinin gaspedildiği bir kent. Depremde on binlerce insanımızı kaybettiğimiz bir kentteyiz. Yürüyüşümüzü Hatay'dan başlatıyoruz çünkü; Gezi, bir davanın konusu olacaksa önce Ali İsmail'in, Abdocan'ın, Ahmet Atakan'ın hesabının sorulması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Yargıtay'ın Gezi Davası'ndaki cezaları onamasına tepki gösteren Baş, şunları söyledi: “Gezi direnişi dünyanın en barışçıl, en insanı ve en haklı itirazlarından bir tanesi. Bu ülkede milyonlarca insanın parçası olmaktan onur duyduğu bir isyanı, direnişi suçlu ilan etmeye kalkmak milyonlarca yurttaşımıza hakaret etmektir. Kararı verenler ülke tarihine kara leke olarak geçecek. Gezi bir itiraz hareketidir. Gezi, Türkiye'nin yüz akı olan, dünyaya örnek olmuş köklü bir direnişin adıdır.”

YÜRÜYÜŞ YAĞMUR ALTINDA BAŞLADI

Baş ve beraberindekiler daha sonra Hatay Meclis Binası önüne geçti. Can Atalay'ın babası Mustafa Atalay ve annesi Şükran Atalay, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Ali Bozan, EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk, TÖP, EMEP, CHP, SYKP temsilcilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi, yürüyüşün başladığı yere geldi. 

Can Atalay'ın babası Mustafa Atalay, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a seslenerek, "Siyasiler artık elini bu davadan çeksin, yargıyı bağımsız bıraksınlar. Verdikleri kararın ardından aynaya bakabilecekler mi? Yarın öbür gün çocukları, torunları bu davadan bahsettiğinde yüzleri kızarmayacak mı? Bütün demokratlara yürüyüşe katkı çağrısında bulunuyorum" dedi. 

Yürüyüşün bugünkü etabı Samandağ'ında son bulacak. Günlük 30 kilometre yol kat edilmesi planlanan yürüyüş Arsuz üzerinden İskenderun’a devam edecek.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19