Atatürk sevgisi için pedal çeviriyorlar

Antakya Bisiklet Derneği´ Ethem Baklacı başkanlığındaki 12 bisiklet sporcusu, Atatürk´e olan sevgi ve minnet duygularını ifade etmek için bisikletleriyle Hatay´dan Ankara´ya hareket etti.

7.11.2017 10:20:43 0
Atatürk sevgisi için pedal çeviriyorlar

Berkay Arıkan/İskenderun

680 kilometre pedal çevirecek olan bisiklet sporcusu 12 kişi, 10 Kasım´da Ankara´ya ulaşıp, Türk bayrağını Anıtkabir´e götürmeyi hedefliyor. 680 kilometre boyunca pedal çevirecek 12 bisiklet sporcusu, Erzin, Tarsus, Pozantı ve Aksaray´da mola verecek ve 10 Kasım´da Ankara´da Anıtkabir´e ulaşıp, ellerindeki bayrağı Anıtkabir´e götürecek. Grup, Belen´de fotoğra çekimi için de kısa süreli mola verdi. Anıtkabire ulaşmak için Antakya´dan yola çıkan sporcular, 'Umutluyuz. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlıyız. Atatürk´ün emaneti olan Cumhuriyet´i yaşatacağız. Cumhuriyet´i gençlere emanet eden Atatürk bilmelidir ki O´nun yolundan sapmayacağız” açıklamasını yaptı.
Projeye destek veren Hatay Milletvekili ve CHP PM Üyesi Mevlüt Dudu, bisiklet sporcularını Anıtkabir´de karşılayacağını bildirdi. Dudu, 'Hatay´dan Ankara´ya yaklaşık 700 kilometre boyunca pedal çevirmek; Türk gençliğinin her türlü zorlukta ülkesine ve Atatürk´e sahip çıkacağını gösteriyor” değerlendirnmesini yaptı. Dudu, şu açıklamayı yaptı: “Gençlerin, Atatürk sevgisi bizi hem duygulandırıyor hem yüreklendiriyor. Çünkü Atatürk´ü Türk insanının yüreğinden, beyninden çıkarmaya kimsenin gücü yetmiyor! Ders kitaplarından, kültür merkezleri, tabela ve sokaklardan Atatürk isminin çıkarılma girişimleri, Atatürk heykellerine yönelik çirkin saldırılar, ulusal bayramların zayıflatılma girişimleri halk üzerinde tam tersi yönde etki yapıyor. Halkımız her geçen gün Atatürk´e ve onun ülkülerine daha çok sarılıyor. O´nun devrimlerinin önemini ve değerini daha iyi kavrıyor. Bu yüzden de halkımız her yıl O´nu daha farklı yöntemlerle anıyor. Hataylı gençlerin 10 Kasım´da Anıtkabir´e Türk bayrağını götürecek olması bu açıdan çok anlamlı.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00