'Atatürk´ü çok iyi tanımalıyız'

Cumhuriyet Bayramının 96. yıl dönümü kapsamında İskenderun Halk Kütüphanesinde 'Atatürk öyküleri ve bayrak' temalı söyleşi ve ayraç yapımı etkinliği yapıldı.

GÜNCEL 31.10.2019 10:21:17 0

Akın Bodur/İskenderun

Mithatpaşa İlkokulu öğrencilerinin katıldığı etkinlikte Atatürk hakkında bilgi veren öykü yazarı Çiğdem Harbelioğlu, kendisinin hayal gücü ve öyle yazma sevgisini de anlattı. Yazdığı öyküleri kızına okuduğunu ve ona masal anlattığını ifade eden 'Sihirli kelimeler' adlı öykü kitabının yazarı Harbellioğlu, çocuklara seslendiği konuşmasında günlük tutmanın yazarlığın ilk adımı olduğunu belirtti. Mustafa Kemal Atatürk´ün çocukluğu ve gençliğin anlatan Harbelioğlu, 'Cumhuriyet, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin doğum günüdür. Ülkemizin doğum günü 29 Ekim 1023´tür. Bu tarih ülkemizin doğum tarihidir ve unutulmamalıyız. 96 yaşındaki bir ülke olarak çok genç durumdayız. Atatürk, bu ülkeyi ve Cumhuriyeti gençler ve çocuklara emanet etmiştir. Bizler de Cumhuriyet´i koruyacağı ve ilelebet yaşatacağız' dedi.
İskenderun Halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman´ın da katıldığı etkinlikte ilkokul öğrencilerine sorular yönelten ve sorularını yanıtlayan Çiğdem Harbelioğlu, şöyle konuştu: 'Atatürk´ün yolundan ve izinden gitmemiz gerekiyor. Ama birisinin yolu ve izinden gitmemiz için o kişiyi çok iyi tanımamız lazım. İnsan tanımadığı birinin izinden, yolundan gider mi? Gidemez. Onun için Atatürk´ü çok iyi tanımamız gerekir.'
Mustafa Kemal Atatürk´ün çocukluğunu, ilkokul yıllarını, küçük yaşta babasını kaybedip, iki yıl eğitimine ara vermek zorunda kaldığını ve tarlada çalıştığını ve gençlik yıllarını anlatan, nasıl lider olduğunu ifade eden Harbelioğlu, 'Atatürk, matematik ve kitap okumayı çok seviyordu. Ve bunları alışkanlık haline getirdi' ifadesiyle çocukların da bol bol kitap okumasını istedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00