Atıç´tan kiralık araç sorusu

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı tarafından başlatılan imza kampanyasını ‘gösteri´ olarak değerlendiren AKP çevresi talebin gerçekçi temele oturmadığını savunup, belediye başkanları üzerinden eleştiri oklarını yöneltirk

17.08.2017 12:05:22 0
Atıç´tan kiralık araç sorusu

Sadet Berkyürek/İskenderun

Eleştirilerini katıldığı radyo programıyla eşzamanlı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla sürdüren Ahmet Atıç, şunları belirtti: “Büyükşehir Belediyesi maalesef bir sağa bir sola giden araç şöförü gibi davranıyor. Büyükşehir yasasında yada yetkilerinde bir sıkıntı yok. Büyükşehir yetkilisinde sıkıntı var. Şuan yapmak istediği becesizliğini kapatmak için gündem değiştirmek” iddiasında bulundu.

Künefe izdihamını Büyükşehre yükledi
Başkan Savaş´ı ‘Algı yapmaya çalışıyor´ şeklinde eleştiren AKP İl Başkanı Atıç, paylaşımlarında, “Sanki AK Parti memlekete hizmet etmek istemiyor. Hep iftira atıyor. Teşvik ve yatırım diyorlar ama Genel Başkanları Almanya´da Türkiye güvensiz diyor ve aynısını geçen yıl CNNTürk´de Lütfü Savaş güzel ilimiz için söylemedi mi? Daha dün künefe meselesinde tamamen organizasyon beceriksizliği yüzünden şehrimizi rezil ettiler. Bir künefeci heykeli yaptılar o kadar kötü ki yazık bu hallere düşürenlere. Artık borçlardan dolayı Büyükşehire kimse iş yapmak istemiyor. Bu kaynaklar nereye gitti? Büyükşehir denetim raporu çok dikkatli incelenmelidir. Hatsu denetim raporu incelenmelidir. Olağanüstü durumlarda yapılacak pazarlık üsülü hizmet alımı işleri en normal işlerde bile yapılıyor. Hatsu´nun yaptığı işlerde pazarlık usulüyle milyonlarca lira vatandaşın parası çöpe atılıyor” iddiasında bulundu.

“Borçlanmasına izin vermedik…”
Atıç, Başkan Savaş´a, “Net cevap versin Lütfü Savaş 31 DB 187 Iveco marka bu aracı aylık 10.500 TL´ye kiraladınız mı,Kiralamadımız mı.” sonusunu da yönelterek, şunları ifade etti: “Büyükşehirde araç kiralama bedellileri akıl almaz rakamlarda yapılıyor. Araç maliyetinin 2 katı 1 yılda kiralamaya veriliyor. Adalet arayanlar gelin Hatay Büyükşehir Belediyesinde Adalet arayın. Vatandaşın parası nereye gidiyor görüyoruz ve üzülüyoruz. Bir de çıkmış teşvik diyor yatırım diyorlar. Büyükşehir Kültür Daire Başkanlığı doğrudan temin iş alma yeri gibi işliyor. Bu memleket Büyükşehir hizmetsizliğinden kan ağlarken bu kaynaklar nerelere harcanıyor. Haşere ve sinek mücadele görevi, İçişleri bakanlığı yazısı ile Büyükşehir´in görevidir. Asi nehrinde tekme yüzdüreceğiz diyenlerin teknesi battı. Eline yüzüne bulaştırdı. Asi nehrine boru döşeyen çalışanlar bile bu bir işe yaramaz diyorsa ben daha ne diyeyim. Memleketimin kaynakları Büyükşehir tarafından nereye,kimlere gidiyor üzülerek görüyoruz.Mücadelemiz durmadan devam edecek. Bu kadar yanlış uygulama varken daha fazla borçlanmasına izin vermeyip daha fazla millete yük olmasına izin vermedik. Bu memleket bizim. Ecdadımız Yavuz Sultan Selim´in adını sokaktan silmek isteyen Büyükşehir zihniyetine izin vermedik, vermeyeceğiz.

“Faydalı yatırımda yanındayız, ama…”
Yönelttiği eleştirilerin ardından yapacağı ‘faydalı yatırımlarda´ Lütfü Savaş´ın yanında olacağını da sözlerine ekleyen Atıç, “Yapacağı tüm faydalı yatırımlar için biz Ak Parti Hatay ailesi olarak yanındayız. Yeter ki memlekete hizmet etsin. Atatürk Caddesi esnafı kan ağlıyor. Esnafı git dinle vatandaşı dinle. Bizim meselemiz memleket meseledir. Hatay´lı bir birey olarak Büyükşehir´e hakkımı helal etmiyorum.”


Anahtar Kelimeler: Atıç kiralık araç sorusu

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23