Atık kağıdı dönüştürüyorlar

Belen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nce kurumlarda ve okullarda kullanılmayan kağıtların yeniden ekonomiye kazandırılması amacı ile “Küçük Kağıtlardan Büyük Geleceğe” temasıyla hazırlanan proje çalışmasını devam ediyor.

19.07.2017 10:58:44 0
Atık kağıdı dönüştürüyorlar

Belen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan, merkez olarak belirledikleri bir okul bahçesinde kurumlardan ve okullardan toplanan atık kağıtların geri dönüşüme gönderilmek üzere satıldığını hatırlatarak, asıl amaçlarının israfı önlemek ve doğayı korumak olduğunu belirtti. Şahan, geri dönüşümden elde edilen para ile de okulların bakım, onarım ve temizlik ihtiyaçlarının giderilmeye çalışıldığını kaydetti.

Şahan, konuya ilişkin yazılı açıklamasında son 3 yıl içerisinde 61 ton atık kağıdın geri dönüşüme kazandırıldığını da ifade ederek, bu suretle 976 ağacın kesilmesine engel olduklarını, bu yıl da 30.660 kilo atık kağıt geri dönüşüme kazandırılarak 490 olmak üzere son dört yılda toplamda 1.466 yetişkin ağacın kesilmesine engel olunduğunu belirtti.

bu proje ile yıl içerisinde kullanılarak atık duruma düşen kağıtların geri dönüşümle yeniden kağıt haline getirilmesi için ilçe genelinde çalışma başlattıklarını da sözlerine ekleyen Şahan, ağaçların kesilmesine engel olmak ve doğayı korumak, öğrencileri de bu bilinçle yetiştirmek için bu projeyi çok önemsediklerini bildirdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57