Atık tesisine ÇED toplantısı ertelendi

Hatay´ın Arsuz ilçesinde planlanan kimyasal atık geri kazanım, üretim ve depolama tesisinin 27 Nisan´daki toplantısı pandemi gerekçesiyle ertelendi

GÜNCEL 22.04.2021 12:37:37 0
Atık tesisine ÇED toplantısı ertelendi

Arsuz´a bağlı Ormanlık alana maden sahalarıyla gündeme gelen Arsuz´da bu kez kimyasal atık geri kazanımı, üretimi ve depolanmasıyla ilgili yatırım projesi ile ilgili 27 Nisan´da yapılacağı duyurulan halkın katılım toplantısı, pandemi koşulları nedeniyle ertelendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´ndan 27 Nisan´daki halkın katılım toplantısının iptal edildiği bildirilirken, ertelemenin pandemi ve halk sağlığı gerekçesiyle yapıldığı kaydedildi.

Hatay Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü´nün resmi internet sitesinde yayımlanan duyuru şöyle: 

'Hatay İli Arsuz İlçesi, Nardüzü Mahallesi, 197 Sok. No:23 (590 Ada, 1 Parsel) (1.176,41m² Arazi) Mevkii´nde Özbek Kimya Tekstil Plastik Demir Çelik San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan “Atık Geri Kazanımı, Kimyasal Madde Üretimi ve Kimyasal Madde Depolama” projesi hakkında, ÇED Yönetmeliği EK-III´ de yer alan ÇED Genel Formatı çerçevesinde hazırlanan ve Bakanlığımıza sunulan dosya ile ilgili ÇED Yönetmeliği´nin 8. Maddesi gereğince ÇED süreci başlatılmış ve “Atık Geri Kazanımı, Kimyasal Madde Üretimi ve Kimyasal Madde Depolama” projesine ilişkin ÇED Yönetmeliği´nin 9.Maddesi gereğince ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla, 27/04/2021 tarihinde yapılması planlanan Halkın Katılımı Toplantısı; mücbir sebepler (Covid-19 kapsamında alınan tedbirler kapsamında) doğrultusunda daha sonra yeniden belirlenecek bir tarihe kadar ertelenmiştir.'

Nardüzü Mahallesi´nde kurulması planlanan tesiste, üretim aşamasında kullanılacak Demir II Klorür, galvaniz kaplama tesislerinden atık asit olarak temin edilecek. Yine sanayi tesislerinden demir talaşı atıkları da tesise kabul edilecek. Tesiste kimyasal maddeler ithalatı, ihracatı ve satışı yapması planlanıyor.

Günselleme:22.04.2021 16.45.03


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00