Atımlık plastik yasaklansın kampanyası

Tüketici Hakları Derneği İskenderun Şubesi, geri dönüşümü olmayan plastiklerin yasaklanması için başlattığı imza kampanyasını tamamladı.

GÜNCEL 31.03.2021 16:28:36 0
Atımlık plastik yasaklansın kampanyası

İskenderun/SES

 Dernek yöneticileri, insanlar, hayvanlar, canlılar ve doğa için tehlike oluşturan kullanılıp atılan plastiklerin yasaklanmasına yönelik kampanyanın desteklenmesini istedi.
İskenderun´un Şehitpamir Caddesi üzerindeki Boyacılar Parkı olarak bilinen 15 Temmuz Demokrasi Parkı önünde başlatılan imza kampanyasını destekleyenler, imzalarıyla geri dönüşümü olmayan plastiklerin yasaklanmasını talep etti.

'Plastikler, 1 milyon deniz kuşunun ölüm nedeni'
Avrupa Birliği ülkelerinde kullanılıp atılan plastiklerin 01 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yasaklanması kararı alındığını belirten Tüketici Hakları Derneği İskenderun Şubesi yöneticileri, kampanyada yaptıkları açıklamada, kullanılıp atılan plastiklerin üretimi ve tüketimi ile ithalat ve ihracatının yasaklanmasını istediklerini belirtti. Yoğun olarak kullanılıp atılan plastiklerin plastik çatal, kaşık, bıçak, tabak, bardak, çeşitli ve hazır gıda, yiyecek ve içecekler için kullanılan plastik ambalajlar ile plastik kutular, karıştırma çubukları, pipetler, kulak çöpü, balon çubuklar olduğunu belirten dernek yöneticileri şu açıklamayı yaptı: 'Kullanılıp atılan plastikler doğa katliamına neden oluyor. İnsan v hayvan sağlığına zarar veriyor. Çevrede, doğada, akarsularda, nehirlerde, göllerde, denizlerde, toprakta yaşayan tüm canlılara ve biyoçeşitliliğe zarar veriyor. Söz konusu ortamların çeşitli şekillerde kirlenmesine neden oluyor. İnsanlarda kansere neden olabilen kullanılıp atılan plastikler her yıl bir milyar kuşun ve çeşitli hayvanların ölümüne neden oluyor. Bir milyon deniz kuşu, kullanılıp atılan plastik kirliliği nedeniyle ölüyor. Yediğimiz içtiğimiz gıdalara, soluduğumuz havaya zarar veriyor. Atılan plastikler biyolojik olarak ayrışmıyor ve doğadaki çözünme sürece 400 yıldan daha uzun bir zaman alıyor. Bu sürecin sonunda da tam olarak çözünmüyor. Yalnızca mikro ve nano plastik denilen küçük küçük ve çok küçük parçalara ayrılıyor.'

155 kilo atık toplandı
Öte yandan Antakya Defne Rotary Kulübü ve Defne Interact Kulübü işbirliğiyle başlatılan kampanyada 155 kilo elektronik atık toplayarak, eğitime destek olundu. ´Atma bağışla´ kampanyasında toplanan atıkların, geri dönüşüm tesislerine anlaşmalı kargo şirketi aracılığıyla ücretsiz olarak ulaştırıldığı belirtildi.

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23