ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

ATSİAD, Ticaret ve Sanayi Odası'nın OSB gündemiyle ziyaret etti...

EKONOMI 7.03.2024 08:05:00 0
ATSİAD Arsuz

İskenderun/SES
Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği (ATSİAD)  Başkanı Mithat Ceritbinmez, Arsuz'un Karahüseyinli, Karaağaç Cumhuriyet (Hatun) ile Nardüzü Mahallesi'nde imalathanelerin ve sanayi kollarının bir çatı altında toplanarak OSB statüsü kazanması için gerekli adımların atılmasını istedi.

Arsuz'a OSB kurulması 31 Mart seçimleri öncesinde yeniden gündeme taşınıyor. Son 5 yıl içinde Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 1/100.000'lik çevre düzeni planında peyderpey yapılan değişiklerle Karahüseyinli, Cumhuriyet ve Nardüzü mahalle sınırları içinde kalan arazilerle ilgili 'sanayi alanı' kararları alınırken, imalathane, depolama ve üretim yerleri yaşam alanlarına doğru fiilen genişlemesini sürdürdü. Halen üzerinde tarım yapılan topraklar ise giderek yerini işyeri, depolama alanı ve imalathanelere bırakmaya başladı.

Ziyaretin gündemi OSB
ATSİAD Başkanı Ceritbinmez, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'na yönetim kurulu üyeleriyle birlikte  ziyareti imalathanelerin ve sanayi kollarının bir çatı altında toplanarak OSB statüsü kazanması için gerekli adımları atmak üzere gerçekleştirdiklerini belirtti. 
Ziyarete ilişkin İTSO'dan yapılan yazılı açıklamada, ziyaretin gündeminin OSB olduğunu ifade edilerek, "Arsuz ilçesinin tarım ve sanayisinin tüm dünyaya açılması ve Arsuz’a vizyon kazandırılmasının oldukça önem arz ettiğini belirten ATSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Ceritbinmez, Arsuz’da var olan imalathanelerin ve sanayi kollarının bir çatı altında toplanarak OSB statüsü kazanması için gerekli adımları atmak üzere burada bulunduklarını iletti. 
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise yıllar önce bu projeyle ilgili çalışmalara başladıklarını ve bugüne kadarki süreci paylaştı. Deprem sonrası yeniden toparlanma sürecinde bu konuyu ivedilikle gündemine alacağını ileterek en kısa sürede yeniden çalışmalara başlayacaklarını iletti."


Anahtar Kelimeler: ATSİAD Arsuz' istedi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19