ATSO'da iki ekipli seçimde farklı sonuç

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın meclis üyeliği ve meslek komitesi seçiminde Ali Kavak 4, Hikmet Çinçin 18 meslek grubunda kazanırken, 530 Suriye kökenli üye tartışma konusu oldu

GÜNCEL 8.11.2022 16:30:00 0
ATSO

İskenderun/SES
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), 25 meslek gurubunda meclisi üyeliği ve meslek komitesi üyeliği için yapılan seçimde, meclis ve komite üyelerini belirledi. Hikmet Çinçin ve Ali Kavak'ın ekiplerinin hazırladığı iki ayrı listenin yarıştığı seçimde 853'ü Suriyelilerin kurduğu şirketler olmak üzere 7 bin 130 oda üyesinden seçime katılan 6 binden fazla üye, Antakya Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki seçimde 34 sandıkta oy kullandı. Antakya'da oda seçimi, tarihinde ilk kez yerel ya da genel seçim havasında gerçekleşti, odanın başkanı ve ekibiyle meclisin çoğunluğunu kazanan Çinçin, kampanyası için aracı giydirdi, seçim öncesi kentte esnaf ziyaretinde bulundu.

1 sandıkta oylar yeniden sayılacak
ATSO başkan adaylığını düşünen ve seçimde iki ayrı ekiple mücadele eden Ali Kavak 'beyaz liste', Hikmet Çinçin de 'mavi liste' ile seçimde üyelerden oy istedi. Kavak'ın ekibi 4 meslek gurubunda seçimi kazanırken, Çinçin'in ekibi ise 18 meslek grubunda meclis ve meslek komitesi üyeliğini kazandı. Oyların eşit çıktığı 2 sandıkta kura çekimi yapılacak, çok sayıda geçersiz oyun bulunduğu ve itirazın olduğu 1 sandıkta ise yeniden sayım yapılacak. 71 meclis üyesinin bulunduğu odanın kesin seçim sonuçlarının Pazartesi günü belli olması bekleniyor. 

Seçimde Suriyelilerin etkili olduğu yönündeki eleştirilere yanıt verden ve oda seçiminde oy kullanma hakkında sahip 7.130 üyeden 530'unun Suriye kökenli seçmen olduğunu ifade eden ATSO Başkanı Çinçin, sosyal iletişim sitesinde yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: "Seçmenin oyunu kime verdiğini üçüncü şahısların bilmesi mümkün değildir. Verdiğiniz rakamlarda hata var. Faal oy kullanma hakkı olan 7.130 seçmenin içinde 530’u Suriye kökenli seçmendir. Ben siyasetçi değilim, tek ideolojim Atatürk ilke ve devrimleridir."

Kurayla meclis üyesi oldular
ATSO'da iki sandıkta oyların eşit çıkması üzerine odanın 6 meclis üyesi yapılan kura çekiminde belirlendi. Buna göre, 19. gruptan aday olan ve rakip listeyle aynı oyu almaları üzerine yapılan kura çekiminde Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve başkan yardımcısı İlyas Bayraktar da kura çekimi sonucunda ATSO'nun meclis üyesi olanlar arasında yer aldı. 
Meclis üyeleri, mazbatasını alması sonrasında oda yönetimi ile meclis başkanı ve meclisin diğer organ seçimlerini yapacak. Bu sonuçlara göre 17 yıldır oda başkanlığı yapan Hikmet Çinçin'in yeniden ve 5. kez odanın başkanlığına gelmesi bekleniyor. 

Erzin'de tek listeli seçim gibi
Erzin'de yapılan Ticaret ve Sanayi Odası'nın 5 meslek gurubunda yapılan ve iki listenin yarıştığı meclis üyeliği ile meslek komitesi seçiminde, tüm grupları mevcut başkan Muhteşem Vural'ın ekibi kazandı. Seçimde oda başkanlığına talip olan ve seçide sarı liste ile yarışan Aşkın Uçar hiçbir grupta seçimi kazanamazken, mavi listeyle yarışa katılan Muhteşem Vural ve ekibi 5 meslek komitesinde de seçimi kazandı. Vural ve ekibi, odanın 10 meclis üyesinin tamamını kazanmış oldu. Seçimler, 1 oy ile 20 oy farkla sonuçlandı. 
Erzin Ticaret ve Sanayi Odası'nda meclis üyesi seçilenler şöyle: Muhteşem Vural, Hüsamettin Gökçe, Ömer Tıbıkoğlu, Ozan Ertaç, Menderes Bozkurt, Utku Salih Özmen, İsmail Usta, Mehmet Akif Karakurt, Berna Özsoy ve İsmail Ulu.


Anahtar Kelimeler: ' ekipli seçimde farklı sonuç

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19