Avrupa 112 Günü

Avrupa 112 Günü, dün İskenderun´da kutlandı.

GÜNCEL 12.02.2019 11:12:05 0
Avrupa 112 Günü

 

Akın Bodur/İskenderun
 Avrupa 112 Günü´nün, Avrupa Birliği üyesi ülkelerde her yıl 11 Şubat tarihinde kutlandığını belirten Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, İskenderun´daki etkinlikle 112 Acil Çağrı hizmetlerinin farkındalığını artırmanın amaçlandığını belirtti. 112 Acil Çağrı Merkezi bünyesindeki kurumlar, etkinliğe araç ve malzemeleri ile birlikte katıldı. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de ´Avrupa 112 Günü´ kapsamında İskenderun´da açılan standları gezdi ve görevlilerle sohbet edip, çalışma hakkında bilgi aldı.

İskenderun´da ilk kez kutlandı
İskenderun Atatürk Anıtı Alanındaki etkinlikte, 112 Acil Çağrı Merkezi, Hatay İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE personeli ile Sahil Güvenlik Komutanlığı İskenderun Grup timleri halka broşür dağıttı ve yaptğı çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Tek telefonla birçok kuruma bilgi ulaşıyor
AB (Avrupa Birliği) üyesi ülkelerinin 1991 yılında ortak acil çağrı numarasına geçtiğini, ülkemizin de AB müktesabatı kapsamında bu projeye 1005 yılında dahil olduğunu anımsatan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Bekir Saday, 112 Acil Çağrı´nın Türkiye ve AB´de ortak acil çarı merkezi olarak kullanıldığını söyledi. Saday, 112 Acil Çağrı Merkezi bünyesinde, ambulans (sağlık), itfaiye, polis, jandarma, orman yangın hattı, AFAD, doğal koruma ve milli parklar, sahil güvenlik, UMKE´nin (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) bulunduğunu hatırlattı. 112 acil Çağrı Merkezine yapılan bir ihbarın, ilgili ekiplerin aynı anda olay yerine yönlendirilmesini getirdiğini ve bunun can ve mal kayıplarını azalttığını anlatan Saday, farkındalık amacıyla yapılan etkinlikte halka broşür dağıttıklarını ve bilgilendirmede bulunduklarını söyledi.

Asılsız ihbara 250 lira ceza
Avrupa 112 Gününün, önceki yıllarda Antakya´da kutlandığını, bu yıl kutlamanın İskenderun´da yapıldığını ifade eden 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Saday, 112 Acil Çağrı Merkezine bağlı birimlerin etkinliğe katıldığını belirtti. 112 Acil Çarı Merkezinin dağıttığı broşürde, '112´li sabit numaralardan arayan kişinin acız adresi tam olarak, cep telefonlarından arayan kişinin ise yaklaşık konum bilgileri tespit edilmektedir' ifadesine yer verildi. Aynı broşürde, asılsız ihbarda bulunan ya da gereksiz yere hattı meşgul edenlere de 259 liradan başlayan iradi para cezası verildiği de anımsatıldı.
Bir başka broşürde ise 112 çağrı merkezinin, hastalara çabuk ulaşmak ve doğru müdahale edebilmesi için, 'bulunulan yerin açık adresi; hastanın yaşı, cinsiyeti ve tıbbi geçmişi; hastanın bilincinin yerin olup olmadığı, nefes alıp almadığı, kanaması veya gögüs ağrısının olup olmadığı; yaranın yeri ve nasıl meydana geldiği' bilgilerinin önemli olduğuna yer verildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00