Avşar: Hatay’da deprem sonrası kalabalık yerini yalnızlığa bırakmış

DEVA Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar, Hatay’da hala çadırlarda yaşandığını; eğitim ve sağlıkta sorunların devam ettiğini belirtti.

SİYASET 24.10.2023 13:07:00 0
Avşar: Hatay’da deprem sonrası kalabalık yerini yalnızlığa bırakmış

Deva Partisi (DEVA) Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Hatay’da depremzedelerin eğitim, sağlık ve barınma gibi konularda yaşadığı mağduriyetleri gündeme getirdi. Avşar, Hatay’da deprem sonrasında oluşan kalabalığın yerini bugün yalnızlığa bıraktığını belirtti.

DEVA Partisi’nin “Cumhuriyetin 100. yılı” programı kapsamında Genel Başkan Ali Babacan ile 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen illerden olan Hatay’a gelen heyette bulunan DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar, depremin üzerinden 9 aydan fazla süre geçmesine rağmen halen devam eden aksaklıkları ve depremzedelerin yaşadıkları zorlukları gündeme getirdi. Avşar, “Vatandaşlarımızın insanca yaşaması ve depremin yarattığı yıkımın ardından Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için gerekli mücadeleyi vereceğiz” dedi.

Avşar’ın, gazetemize yazılı ilettiği açıklaması şöyle: “6 Şubat’ta depreme en fazla kayıp verdiğimiz illerin başında gelen Hatay’dayız. Hatay, deprem sonrasında oluşan kalabalığın yerini bugün yalnızlığa bırakmış durumda. Burada hâlâ çadırda yaşamaya çalışan insanlar, okula gidemeyen çocuklar, sağlık hizmeti alamayan hastalar var. Konut yapımı bir sorun, vatandaşların yapılan konutlara verecek parası olmaması başka bir sorun. Hasarlı yapıların yıkım çalışması hala devam etmekte ve bu, beraberinde birçok sorun yaratıyor.”

Esnafa, çiftçiye uygulanan desteklerin yeterli olmadığını da kaydeden Avşar, şunları ifade etti: “Vatandaşın ödemelerinin ertelenmesi ve faiz işletilmemesi gerekiyor. Meclis komisyonuna gelecek deprem yasasında bu sorunlar ne kadar var göreceğiz. Vatandaşlarımızın insanca yaşaması ve depremin yarattığı yıkımın ardından Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için gerekli mücadeleyi vereceğiz.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19