Avukat Akbay’dan ‘darp’ için suç duyurusu

Hatay Barosu avukatlarından Bülent Akbay, bu sabah İskenderun Adliye binası ve Başsavcının odası önünde Başsavcının koruması ve şoförü tarafından darp edildiğini bildirerek suç duyurusunda bulundu.

İSKENDERUN 30.11.2023 17:28:00 0
Avukat Akbay’dan ‘darp’ için suç duyurusu

Av. Bülent Akbay, İskenderun Adliye binası önünde ters yönden gelen İskenderun  Cumhuriyet Başsavcılığı'na ait otomobili uyardığı için Başsavcılık  korumaları tarafından darp edildiğini bildirerek, HSK ve İskenderun Emniyet Müdürlüğü'ne yaptığı başvuru ile başsavcı, korumalığını yapan polis memuru ve şoförün görevden alınmasını istedi.

TİP Hatay milletvekili Can Atalay’ın avukatı olan Av. Akbay, saldırının ardından başsavcıyla görüşmek için adliyenin beşinci katında bulunan makam odasına gitti. Makam odasından çıkan başsavcının şoförü ve koruması tarafından ikinci kez darp edildiğini ifade eden Av. Bülent Akbay, saldırının ardından Başsavcı, koruma ile şoför hakkında darp ve hakaretten suç duyurusunda bulundu, görevden çekilmelerini istedi.

Bülent Akbay adına avukatları tarafından T.C. Hakimler ve Savcılar  Kurulu Başkanlığı'na gönderilmek üzere İskenderun Adalet Komisyonu Başkanlığı'na başılan başvuruda da ‘şahsının güvenliği için tahsis edilmiş polis memuru koruması ile makam şoförü vasıtasıyla suç işlenmesine seyirci’ kaldığı iddiasıyla Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan’ın hakkında disiplin soruşturması başlatılmasına, el çektirilerek görevinden alınması talep edildi. Başlatılan soruşturmanın ise Hatay’ın başka ilçesinden atanacak bir başsavcı tarafından yürütülmesi istendi.

İskenderun Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan başvuruyla da başsavcının koruması olarak görev yapan polis memuru hakkında disiplin soruşturması ve görevden alınması talep edildi.

Baro’dan destek açıklaması

Hatay Barosu Av.Bülent Akbay'ın darp edilmesine tepki gösterdi. Baro açıklamasında “Av. Bülent Akbay, bugün sabah saatlerinde ters yönden gelen İskenderun  Cumhuriyet Başsavcılığı'na ait otomobili uyardığı için Başsavcılık  korumaları tarafından yere yatırılarak Başsavcı'nın gözü önünde  dakikalarca dövülmüştür" denildi.

Koruma ve şoförün işten el çektirilerek adliyeden uzatlaştırılmasının beklendiği de ifade edilen Baro’nun destek açıklamasında sürecin takipçisi olacakları ifade edildi.

SOL Parti’den kınama

SOL Parti Hatay İl Yönetimi, Av. Akbay’ın darp edilmesini kınadı. Kınama açıklamasında, “Adalet dağıtan bir Cumhuriyet savcısının koruması tarafından darp edilmesi Ülkemizde adalet ve insan haklarının hiçe sayıldığının, zorbaların bundan güç aldığının bir göstergesidir. Şiddetin ve insan haklarının çiğnendiği, insan hayatının hiçe sayıldığı, eşkiyalığın hüküm sürdüğü, insan hak ve özgürlüklerin  olmadığı bir iktidar anlayışı ile karşı karşıyayız” ifadesine yer verildi.

İskenderun İHD’den ‘dayanışma’

İnsan Hakları Derneği İskenderun Şubesi tarafından yapılan açıklamada da, “Avukat Bülent Akbay'a yönelik saldırıyı kınıyoruz. Saldırı ile ilgili sorumlular hakkında etkin soruşturma yapılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. Üyemiz Bülent Akbay'a gecmiş olsun diyor dayanışma içerisinde olacağımızı belirtiyoruz” denildi.


Anahtar Kelimeler: Avukat Akbay’ ‘’ duyurusu

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19