Avukata ‘saldırı ve alıkoymaya´ kınama

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, avukatlara yapılan saldırıları, ‘hukuka ağır bir saldırı ve ülkemizdeki en önemli ayıplardan biri´ olarak değerlendirerek kınadı.

HATAY 26.05.2018 11:12:21 0
Avukata ‘saldırı ve alıkoymaya´ kınama

Ankara Baro Başkanı Av. Hakan Canduran ile Hatay Barosu´na kayıtlı bir avukata yönelik gerçekleştirilen saldırıları yakından katip edeceklerini belirten Baro Başkanı ekrem Dönmez, “Bu çirkin uygulamaların örneklerine her yerde rastlanmasını hukuk devletine karşı yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyor ve bu saldırıları, avukatların gördükleri görevin ve hukukun üstünlüğü ilkesinin, başta kamu kurumları olmak üzere, kişi ve kurumlarca özümsenmesine bağlıyoruz.Büyük zorluklar altında kamusal görevlerini yerine getirmeye çalışan avukatlara yönelik bu saldırılar hukuk sistemine yönelik bir büyük tehlike göstergesidir” dedi.

Payas´ta avukata ‘saldırı´
Başkan Dönmez, Hatay Barosu´na kayıtlı bir avukatın müvekkilinin işyerinde 2 saat süreyle zorla alıkonularak yaralanacak şekilde saldırıya uğradığı, kendisi ve ailesinin ölümle tehdit edildiğini de hatırlatarak, saldırganların adli kontrolle serbest bırakıldıklarını bildirdi. Konuya ilişkin yazılı açıklamasında Başkan Dönmez, şunları ifade etti: “Baromuza kayıtlı bir meslektaşımız, iş bahanesiyle biri müvekkili olan 4 kişi tarafından Payas İlçemizde bulunan müvekkilinin işyerine götürülmüş ve müvekkilin işyerinde 2 saat süreyle zorla alıkonulmuş ve bu sırada meslektaşımıza yaralanacak şekilde saldırıda bulunulmuş, meslektaşımız ailesiyle ve ölümle tehdit edilmiştir. Meslektaşımız ancak Güvenlik Kuvvetlerinin olaya müdahalesi sonucu özgürlüğüne kavuşabilmiştir. Saldırgan kişiler Adli Kontrolle serbest bırakılmışlardır. Aynı tutum bir hakime karşı sergilense, bu kişilerin tutuklanmasına karar verildiği bir çok örnek önümüzde durmaktadır. Bir kişinin tutuklanması için öldürülmesi mi gerekmektedir? Avukatların kullandığı yetkiler, bir hakimin veya savcının kullandığı yetkilerden ne azdır ne de fazladır.”
Baro Başkanı Ekrem Dönmez, Ankara Baro Başkanı Canduran´a yönelik yaklaşımla ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Ankara´da bir Hakimin, duruşma sırasında Avukatları usulsüz ve hukuka aykırı bir biçimde duruşma salonundan dışarı çıkarması üzerine, buna itiraz eden Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran´a kürsüden inerek fiziksel saldırıda bulunmuştur. Hakimlik mesleğini özümsememiş bir kişinin o kürsüde işi yoktur. Hakimlik mesleği ve yargılama göreviyle bağdaştırılması mümkün olmayan bu davranışı gerçekleştiren Hakimin bir an önce Hakimlik mesleğinden men edilmesini istiyoruz.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23