"Avukata saldırı, savunma hakkına yöneliktir"

İskenderun Adliyesi önündeki basın açıklamasına cübbeleriyle katılan meslektaşları darp edilen avukat Bülent Akbay'ın yanındaydı. Açıklamaya siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

HATAY 1.12.2023 14:06:00 0

Av. Bülent Akbay'ın darp olayıyla ilgili bugün saat 12.00'de İskenderun Adliyesi önünde basın açıklaması geçekleştirildi. Basın açıklaması metnini Baro adına yönetim kurulu üyesi Av. Hatay Tut okudu. Hatay Tut, Avukata yönelik şiddet ve saldırılar her geçen gün artmaya devam ettiğine işaret ederek “Baromuz mensubu meslektaşımız Av. Bülent Akbay, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısının gözü önünde Makam korumaları ve şoförü tarafından darp edilmiştir” dedi.

Hatay Barosu mensubu, meslektaşı Av. Bülent Akbay’ın; İskenderun Adliyesinin yan tarafındaki yolda aracı ile seyir halindeyken ters yönde gelen Başsavcılık makam aracı ile karşı karşıya geldiği ve aracı uyardığını kaydeden Hatay Tut, “Bunun üzerine araçta bulunan Başsavcı koruması meslektaşımıza hakaret ederek yolu açmaya çalışmıştır. Meslektaşımızın cevap vermesi üzerine; koruma ve şoför araçtan inerek meslektaşımızın ellerinden tutup darp etmeye başlamıştır. Yere devirdikleri meslektaşımızı yerde tekmelemeye devam etmişlerdir" dedi.

Sorumluların görevden el çektirilmesi istendi

Soruşturmanın sağlıklı ve tarafsız yürütülebilmesi için olayı gerçekleştiren sorumluların görevden el çektirilmesini talep eden, avukata yönelik saldırıyı yurttaşın savunma hakkına yönelik saldırı olarak nitelendiren Av. Tut, "Avukata yönelik olsun olmasın, toplumsal şiddetin normalleşmesine izin vermeyecek, Mesleğin onuruna yönelen saldırılara karşı mücadeleyi her nereden gelirse gelsin, kime karşı olursa olsun sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.

Av. Akbay: Bu saldırı davranış tarzını gösterir

Saldırının kişisel bir saldırı olmadığını vurgulayan Av. Bülent Akbay, şunları ifade etti: "Biz bir deprem bölgesindeyiz, ben de bir depremzedeyim ve sıradan bir yurttaşım. Ters yola giren bir araç var. Aracın kim olduğunu görmedim, önemli de değil! Ters yoldan geldikleri halde, sadece ve sadece neden ters yoldan geliyorsunuz derken, yanı başıma durup, camdan cama sana ne lan deyip ağır hakaretlerde bulunup sonra da üzerime saldırdılar. Bu saldırı depremzedelere davranış tarzını da içermektedir."

"Bir vatandaşı avukat olup olmadığını bilmeksizin, önce aracında, sonra aşağı inip, darp etmişlerdir" diyen Akbay, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Benim oradaki davranışım ne olursa olsun insanları herkesin gözü önünde darp ediyorlarsa, vatandaşlara karakollarda ne yapmazlar! Ben bu mücadeleyi halkımızın can güvenliği, halkımızı insanca, insan onuruna yaraşır bir muameleyi, kamu görevlilerinin yapması gerektiğine inandığım için yapıyorum.”

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19