Avukatlar Günü´nü kutladı

5 Nisan Avukatlar Günü Hatay´da da törenle kutlandı, Atatürk Anıtı´na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunularak istiklal Marşı okundu. Hatay Barosu Başkanı

GÜNCEL 6.04.2018 10:55:15 0
Avukatlar Günü´nü kutladı

İskenderun/SES

Av. Ekrem Dönmez, “Ülkemiz gerçekten uzun bir süredir zor bir süreçten geçiyor. Biz Avukatlar ve Barolar Ülke koşulları zordan geçerken kendimizi için talepte bulunmayı zul sayarız. Ancak Avukatların icra ettikleri mesleğin niteliğinin ve bu mesleğin icrası sebebiyle oluşan taleplerin, avukatların kendi şahsi çıkar ve menfaatleri için oluşan talepler olmadığını; halkımızın adalete erişimi ve adalet beklentisi içinde, Yargı Organları ve Kamu Kurumları önünde dile getirilen beklenti ve talepler dışında başkaca bir talep olmadığını hatırlatmak isteriz” dedi.

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, mesleğin zorlukları ve oluşan taleplerin dayandığı haklı temelleri değerlendirdi, taleplerin kişisel olmadığını kaydetti, sorun ve uyuşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesini ve hukuk kurallarının tam olarak uygulanmasını sağlamak üzere dile getirildiğini ifade etti. Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, ancak zor dönem geçtiğinde mesleki sorunları, ekonomik koşulları dile getirebileceklerini anlatan Dönmez, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Anayasal sistemin fiilen askıya alındığı; Parlamenter Rejimin sistemin sorunu olarak görüldüğü; Yasama, Yürütme ve Yargı Erkleri arasındaki denge ve denetleme sisteminin kaybolduğu; Ülke olarak her bir komşumuzla dibine kadar sorunlara bulaştığımız; hukuk ve demokrasi adına söylenecek sözlerin bittiği ve Yargı sisteminin o ülkenin belkemiğini tutması gereken zamanlarda belkemiğinin kırıldığı zamandan geçiyoruz.”

Bugün itibariyle bir Olağanüstü Hal rejimi sürecinin yaşandığını, olağanüstü hal rejiminin gölgesinde çıkartılan ve sayısı 30 bulan Kanun Hükmünde Kararname ile de fiili bir yasama yetkisinin kullanıldığını ifade eden Dönmez, şu değerlendirmeyi yaptı: “16 Nisan 2017 halkoylamasından geçen ve Cumhurbaşkanlığı sistemi olarak anılan düzenlemenin yürürlüğü için öngörülen tarih 03 Kasım 2019´dur. Anayasal değişikliğe uğramış ve henüz yürürlüğe girmemiş fiili bir Cumhurbaşkanlığı modeli uzun süredir yönetim sistemimize hakimdir. Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin yasaya yetkisi askıya alınmış ve fiili bir KHK süreci ile yasama yetkisi kullanılmaktadır. Şu an itibariyle Anayasa Mahkemesinin verdiği kararların işlevi de, Anayasa Mahkemesinin kanun denetimi de tartışmalıdır. Bir hukuksal sistemde, kimi yasama işlemleri Anayasaya aykırılıkları biline biline Anayasal denetimin dışında kalıyorsa, Anayasa Mahkemesi inceleme yetkisini kendisinde görmeyerek, uygulamaya meşruluk katıyorsa, bu sistemin Anayasallığı, Anayasanın üstünlüğü ye bağlayıcılığı ve mahkemenin de varlığı ve etkinliği de tartışmalı hale gelir.”

30. yıla plaket
5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Anıt Alanındaki törenin ardından Hatay Adliyesindeki Baro odasında meslekte 30. yılını dolduran meslek mensuplarına plaket verildi. Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez´ in konuşmasıyla başlayan törene Hatay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Av. Atalay Aygeç, Hatay Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Oral, Hatay İdare Mahkemesi Başkanı Songül Meydan Özdoğan, Hatay Vergi Mahkemesi Başkanı Ufuk Sunaoğlu ve avukatlar katıldı. Meslekte 30. Yılını dolduran meslektaşlarımızdan Av. Zeynel Kadayıfcı´ ya plaketini önceki dönem baro Başkanlarımızdan Av. M. Nabi İnal, Av. Ümit Seyfettinoğlu´ na Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Atalay Aygeç, Av. Ayhan Çalış´a Hatay İdare Mahkemesi Başkanı Songül Meydan Özdoğan, Av. Suzan Tiftikçi´ ye Hatay Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Oral, Av. Hüseyin Dilmeç´ e Hatay Vergi Mahkemesi Başkanı Ufuk Sunaoğlu, Av. Hasan İlhan Barutçu´ ya Av. İsmet Sahillioğlu, Av. Beyhan vefa Okyay´ a Baro Başkanımız Av. Ekrem Dönmez, Av. M. Öner Cabbaraoğlu´ na Av. İsmet Sahillioğlu Av. Edib Hadimoğulları´ na Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez sundu.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00