'Ayasofya´da mevlid için başvurduk, müftülük karıştı'

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Mustafa Kemal Atatürk´ün vefatının yıl dönümü olan 10 Kasım´da Ayasofya´da Atatürk adına mevlid okutmak için yaptıkları girişime izin verilmediğini belirtti.

GÜNCEL 10.11.2021 17:21:06 0

Antakya/SES

 Antakya´da, hafta sonu yapılan partisinin Hatay il kongresine katılan Baş, 'Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi´nde Cumhuriyetimizin kurucusu merhum Mustafa Kemal Atatürk için 10 Kasım´da Mevlid-i Şerif okutmak üzere İstanbul Valiliği´ne başvuru yaptık. Niye valiliğe başvurduk? Önce biz müftülüğe gittik, müftülük karıştı, müftülük almadı dilekçemizi. Aklınızda olsun Ayasofya müftülüğe değil, hala valiliğe bağlı' dedi. 

BTP Genel başkanı Baş, şöyle konuştu: 'Atatürk 4,5 yıl İngiliz işgali altında kalmış bir İstanbul´u işgalden kurtardı. İstanbul´un iki tane fatihi vardır. Birisi 1453 yılında İstanbul´un kapılarını Türklere açan Fatih Sultan Mehmet Han´dır, ikincisi de, diğer bütün fetihlerimizi anlamlı kılan, bugün bu fetihleri kutlamamızın arkasındaki teminat olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk´tür. Atatürk´ün Kurtuluş Savaşı olmasaydı, biz bugün hiçbir fethimizi kutlayamayacaktık. İsimlerimiz bile Türkçe olmayacaktı. Biz bunların tamamını Atatürk´e borçluyuz. Biz kurucumuz için Ayasofya´da mevlid okutmak için başvuru yaptık ve tabi kuduranlar oldu, izin vermeyiz diyenler oldu. Ben bu insanların Atatürk ile ne alıp veremediği var anlamıyorum diyeceğim de anlıyorum biliyorum' diye konuştu. BTP Genel Başkan Baş, Ayasofya başvurusunun reddedildiğini twitter hesabından yaptığı paylaşımla da açıkladı. T24 internet sitesinde yayımlanan habere göre, Baş´ın paylaşımında şu ifadeye yer verdi: '10 Kasım´da Ayasofya Camii´nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ruhuna mevlidi şerif okutma talebimiz reddedildi. Demek ki Ayasofya ibadete değil, siyasete açılmış.'

 


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00