´Aybike mimarlık´ hizmette

İskenderun´da yeni bir mimarlık bürosu açıldı.

GÜNCEL 27.01.2020 11:07:15 0
´Aybike mimarlık´ hizmette

Akın Bodur/İskenderun

 2014 yerel seçimleriyle birlikte Hatay´a büyükşehir belediyesi statüsü verilmesiyle kapatılan belde belediyelerinden Denizciler belediyesi eski başkanlarından Esabil Soydan´ın kızı Aybike Soydan´ın hizmete açtığı mimarlık bürosu, siyasileri de bir araya getirdi. ´Aybike mimarlık´ bürosunun açılışını İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı yaptı. Açılışa, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi, İskenderun belediye Meclisi üyeleri, Hatay eski milletvekillerinden İsmail Soylu, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mimarlar da katıldı.

'İskenderun cazibe merkezi olmaya başladı'
´Aybike mimarlık´ bürosunun kurdelesini keserek hizmete açan belediye başkanı Tosyalı, İskenderun´un cazibe merkezi olmaya başladığını, geçtiğimiz aylarda kurulan lunaparka farklı ilçelerden gelenlerin olduğunu, kette düzenleyecekleri kitap fuarına ilginin yüksek olduğunu belirterek, planladıkları aquapark ile sahildeki ikinci etap düzenleme ve sosyal tesisler düzenlemelerinin tamamlanmasının da cazibeyi arttıracağını ifade etti. Tosyalı, 'İnsanları İskenderun´a çekebilecek projeleri, aktiviteleri düzenlememiz lazım. İnşallah bu düzenlemeleri hep birlikte sürdüreceğiz. Bu konuda hepinizden katkı ve yardım istiyorum. Biz herkese açığız. Hepimizin amacı bir olduğunu, kentin gelişmesi olduğunu düşünüyorum' dedi. İskenderun´da 1/1000´lik imar planının askıya çıktığını ve herkesin imar planına bakmasını, varsa olası hataların düzeltilebileceğini belirten Tosyalı, ve mimarlara 'İskenderun´da uygulanabilir bir imar yapın' diye seslendi. Tosyalı, imar planına itirazların da olabileceğini, ancak imar planı düzenlemesiyle kentte bir ay içinde 200 sektörde hareketlenmenin görüleceğini kaydetti. Tosyalı, İskenderun Beş Temmuz Stadının yıkılmasıyla boşalacak alana Millet Parkının yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınandan ´olur´ geldiğini de müjde olarak ifade etti.

'Mimaride sıradanlıktan çıkmamız lazım'
Bahçeşehir Üniversitesinden 2016 yılında mezun olan ve iki yıl İstanbul´da çalıştığını anlatan mimar Aybike Soydan ise küçüklüğünden beri mimar olmayı istediğini, üniversite tercihinde de tek tercih olarak mimarlığı yazdığını belirtti. Mimar Soydan, 'Çünkü, bu işi yaparken kendimi buluyorum. Bir şey yaratmak hoşuma gidiyor ve yeniliklere de açık olduğumu düşünüyorum. Yarattıklarımı topluma sergilemek, toplumla paylaşmak, yaratığıcığı herkesin görmesini istiyorum' değerlendirmesinde bulundu. Mimaride ilgi alanının restorasyon olduğunu anlatan ve el yapımı seramiği de sevdiğini ifade eden mimar Aybike Soydan, 'belki ileride el yapımı seramik üretimi de yapabilirim' diye konuştu. İlgi alanları olan restorasyon ve el yapımı seramik konusunda İskenderun ve yöresinde potansiyel olduğunu belirten mimar Soydan, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: 'Çünkü, bunların yörede eksik olduğunu düşünüyorum. Hem eksik hem de aynı şeylerden kurtulmak, farklı şeyleri yapmak lazım. Sıradanlıktan çıkmamız lazım.'
´Aybike mimarlık´ bürosu, kentin Savaş Mahallesi, Ziya Gökalp Caddesi Dağlı 1 İşhanı kat 3 adresinde hizmet veriyor.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00