'Aydınlık yarınların kapılarını açıyoruz'

AKP, MHP ve BBP´nin oluşturduğu ´Cumhur ittifakı´, İskenderun´da AKP´li Fatih Tosyalı´nın seçim bürosunun açılışını tören ve kurdele kesimiyle yaptı.

SİYASET 5.02.2019 12:27:27 0

Akın Bodur/İskenderun

Seçim bürosunun açılışında konuşan ´Cumhur ittifakı´nın İskenderun Belediye Başkan adayı AKP´li Fatih Tosyalı, 'Burada sadece seçim bürosu açmıyoruz. Gönül dostlarımızla birlikte daha çok aydınlık yarınlarımızı oluşturacak siyasi barış, başarının da kapılarını açıyoruz' dedi. İskenderun´da üç ayrı seçim bürosu oluşturan AKP adayı Tosyalı´nın kenttin farklı noktalarında en az üç seçim bürosu daha kuracağı da belirtildi.

'Gönüllere dokunmak için göreve adayız'
Tayfur Sökmen Bulvarı, Şemsettin Mrsaloğlu Lisesi karşısındaki seçim bürosunun açılışının yapılacağı alana, yakılan kompetiler ve AKP´nin 'Nereden nereye' adlı yeni seçim şarkısının eşliğinde, milletvekilleri ve ittifakın adaylarıyla birlikte giren ´Cumhur ittifakı´nın İskenderun Belediye Başkan adayı Tosyalı, alana girerken, ´cumhur ittifakının başkanı´ olarak anons edildi. Açılışa katılanlara seslenen ve katılanların coşkusunun her şeyi anlattığını savunan Tosyalı, kente belediye başkanı olarak hizmet edenler ile halen görevini sürdüren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil´e verdikleri hizmetler için teşekkür etti. Tosyalı, 'Kim taş üstünde taş koymuş ise kendilerine binlerce teşekkürler. Biz gönüllere dokunmak için bu göreve adayız. Bu görev bize nasip edilirse gönül belediyeciliğini şehrin her noktasına kazandıracağız' dedi.

Tosyalı: Mücadelemiz, İskenderun´a hizmet mücadelesidir
Her faaliyetini halkın gözü önünde, her belgenin erişime açık olduğu bir anlayışla belediyeyi yöneteceklerini iuade eden Tosyalı, şunları söyledi: 'Belediyede hakka, adalete, hukuka uygun davranacağız. Halkla birlikte yönetim ilkesi ile belediye faaliyetleri ile ilgili kararlarda şehir sakinlerinin en üst seviyede katılımını temin edeceğiz. İstismara açık ihale ve imar değişikliklerine kesinlikle geçit vermeyeceğiz. Çukursuz, asfaltı ve kaldırımı tamamlanmış, tertemiz bir İskenderun için her çözümü teşvik edeceğiz. Kentimiz İskenderun´un daha güzel yarınlara ulaşması için üzerime düşen her türlü çalışmayı yapmaya hazırım. Memleketin imarı, inşası, ihyası için gece gündüz demeden çalışacağız. Bizim mücadelemiz, İskenderun´a hizmet mücadelesidir. Bun da sizlerle birlikte yürümekten gurur duyuyoruz.'

Güler: HBB, 5 yılda ne yaptı? Kocaman bir hiç'
Açılışta konuşan ´cumhur ittifakı´nın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı AKP´li ibrahim Güler de, İskenderun´u, ´liman´ ve ´yayla´ kenti olarak niteledi.

Yerel hizmetlerde Hatay´ın imarı ve inşasının değişeceğini, 31 Mart yerel seçimlerinin bir kadro seçimi olduğunu ifade eden Güler, şöyle konuştu: 'Beş yıl önce Büyükşehir Yasası ile birlikte 16 il büyükşehir oldu. Belde belediyeleri ve il özel idareleri kapatıldı, tüm imkanları ve ödenekleri, barajı, garajı, iş makineleri ile büyükşehire devredildi, ancak HBB ilin tüm ilçelerine hizmet götürmekte yetersiz kaldı. Oysa, Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri daire Başkanlığının bütçesi, ilçe belediyelerinin bütçesinden daha fazla. İskenderun Belediyesi´nin de gelirinin yarıya yakın oranı HBB´ye devredildi. Ancak buna karşılık yeterince hizmet alamadı. 7 buçuk katrilyon bütçesi olan Hatay Büyükşehir Belediyesi, beş yıl içinde İskenderun ve Hatay´a ne yaptı? Bakıyoruz, hiçbir şey. Yani kocaman bir hiç ve anlış yapılan bir battı çıktı. Cumhur ittifakı ile bu proje yapılmış olsaydı, proje böyle olmazdı. kentte trafik de tersine döndürüldü. 60 yıllık güzergâh değiştirildiğini İskenderun halkı gördü. Bu yaşanan gelişmeden İskenderun halkını rahatsız ve huzursuzdur.'
AKP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Güler, seçimi kazanması halinde, İskenderun´da battı çıktı sorununun çözümü için alt geçidin üzerini kapatıp halkın kullanımına açacağını, alt geçidin ise alt geçit olarak kullanılmaya devam edeceğini de söyledi.
Tosyalı´nın seçim bürosunun açılışına Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi ve Lütfü Kaşıkçı, İskenderun Belediye Başkanı Seyi Dingil ile Hatay eski milletvekili Orhan Karasayar, ittifakın Belen Belediye Başkan adayı İbrahim Gül ve Arsuz Belediye Başkan adayı Necim Bozkurt da katıldı. Seçim bürosunun açılışında konuşan Hatay milletvekilleri de birlik ve beraberliğin önemli olduğunu belirterek, 31 Mart´ta İskenderun belediyesini Cumhur İttifakıyla taçlandırıp, hizmete kaldıkları yerden devam edeceklerini belirtti.

 

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22