Ayışığı Yayla Festivali 5. yılında

Antakya/SES Yayladağı mahalle ve köylerinin katılımı ile 5. Ayışığı Yayla ve Yöresel Ürünler Festivali bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Konukların davul zurna ekibiyle karşılandığı festivalde, Payas Belediyesi Türk Halk M?

25.08.2017 11:12:37 0
Ayışığı Yayla Festivali 5. yılında

 

Festivale katılan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, festivalde yaptığı konuşmada, Hatay tarihinde Fransız işgaline karşı, 19 yıl süren çete savaşlarında Yayladağı çetelerinin Payas çeteleriyle birlikte Payas´ı koruduklarını, Fransız ordusunu Payas´a sokmadıklarını anlattı. Altan, Ayışığı köyüne yaptırılan üç katlı misafir konağın donatılmasıyla ilgili festivalde yapılan çağrıya da olumlu yanıt verdi.

Festivalde ‘uçan künefe´ yarışması

5. Ayışığı Yayla ve Yöresel Ürünler Festivali´nde tüm katılanlara yöresel yemekler ikram edilirken, ilginin odağı bu yıl da “Uçan Künefe Yarışması” oldu.
5. defa düzenlenen ‘Uçan Künefe Yarışması´nda yarışmacıların ellerindeki tepsilerde sıcak pişmiş künefeler, aynı anda gök yüzüne doğru savruldu. Uğur Arslan´ın havaya doğru savurduğu künefenin 4 metre yüksekliğinde 2 takla atarak tepsiye düşmesi uzun süre alkışlandı.
Yayladağı´nın tanınmış şairleri Ali Parlak ve Zeynel Abidin Payas, festivale ev sahipliği yapan Ayışığı yöresiyle ilgili şiirlerini okudular. Emeği geçenlere plaket verilen festivalde Yayladağı yemek yarışması, çocuklar arası ödüllü şiir yarışması, ödüllü sorular, ödüllü incir yeme yarışması ve çocuklar arası farklı yarışma etkinlikleri düzenlendi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00