´Ayla´nın oyuncuları İskenderun´da

´Yabancı Dilde En İyi Film´ kategorisinde Oscar´a aday adayı gösterilen 'Ayla' filminin oyuncuları, kentleri dolaşıp, film galasını yapmayı sürdürüyor.

27.11.2017 11:09:11 0
´Ayla´nın oyuncuları İskenderun´da

İskenderun ve Antakya´da günler öncesinde gösterime sunulan ´Ayla´nın kentteki galasına oyuncular Kim Seol, Murat Yıldırım, Meral Çetinkaya ve İlber Gürtunca ile 'Ayla' ismi verilen Koreli Eunja Kim ile yönetmen Can Ulkay ve, yapımcı Mustafa Uslu´da katıldı. 

İskenderun PrimeMall´da düzenlenen basın toplantısına katılan filmin yönetmeni Ulkay, birçok kenti dolaştıklarını anımsattı. İskenderun´un kendileri için en önemli şehir olduğunu belirten Ulkay, 'Kahraman astsubayımız Süleyman Dilbirliği eylül ayının 1950 senesinde 5 bin 90 askerle birlikte buradan yola çıktı. Ayla filminin başlangıç yeri burası' dedi.
Filmin yapımcısı Uslu da, hikayenin dünyada eşi benzeri olmayan merhameti anlattığını söyledi. Uslu, 'Allah´a şükürler olsun ki bu hikaye ülkemize ve ülkenin güzel insanlarına nasip oldu' diye konuştu. Oyuncular Yıldırım, filmin sevgi filmi olduğunu belirtip, 'Biz çok severek yaptık. İnşallah Oscar´da da yolumuz açık olur. Film çekimleri ve Süleyman abinin hikayesi de burada başladı. Gerçekten Süleyman abinin hepimizin duasına çok ihtiyacı var. Özellikle İskenderunlular dua ederse daha etkili olur diye düşünüyorum' şeklinde konuştu. Savaşta Türk askerlerinin bulup 'Ayla' ismini verdiği Koreli Eunja Kim ile Kim Seol de seyircileri selamladı. Konuşmaların ardından film, seyircilerle buluştu.
Film ekibi, Antakya´da da bir AVM´deki galada seyirciyle biraraya geldi. Galada, Ayla ismini verdiği Koreli Eunja Kim, film oyuncuların çok emek verdiğini belirtti. Kim, 'Umarım bu film dünyada izlenir ve dünyada gösterime girmesiyle beraber savaşlar olmaz, hiçbir çocuk yalnız kalmaz, bütün insanlar mutlu olur' dedi. Kim Seol da 'Dünyadaki bütün tankları, kimsenin görmediği bir yere saklamak istiyorum ki savaşlar çıkmasın' değerlendirmesini yaptı.


Anahtar Kelimeler: Ayla oyuncuları İskenderun

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00