Aymen: Yeni ticaret rekorları kırmalıyız

İskenderunlu işadamı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Güney Kore Ticaret Heyeti Başkanı Bülent Aymen, son iki yılın kayıplarını gidererek yeni rekorlar kırmak istediklerini belirtti. Aymen, “Biz Türk iş insanları olarak, toplam

10.08.2017 11:19:27 0
Aymen: Yeni ticaret rekorları kırmalıyız

 

İkili görüşmeler öncesi Seul´de, Kore Büyükelçisi Arslan Hakan Okçal, Türk ve Koreli iş insanları ile Koreli oda başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Bülent Aymen, TİM olarak 67 bin ihracatçıyı temsilen Seul´da olduklarını, ihracatın düzenli ve sürdürülebilir artışı için çalıştıklarını, bu tarz organizasyonların her iki tarafa da iş imkanı sağlayacağını ve bir araya gelmelerinin ortak amacının bu olduğunu söyledi.
Güney kore ziyaretine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada Aymen, “İnanıyorum ki modern dünyanın iki güçlü demokrasisi olan Türkiye ve Kore güçlerini kalıcı ve sürdürülebilir birlikte bir gelecek için harcayacaktır. Kore 2016´da 900 milyar doları aşan ticaret hacmiyle Doğu Asya´nın en önemli ekonomik gücüdür ve Kore Türkiye´nin Doğu Asya´daki en önemli ticaret ortağıdır. Ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmi 2016 yılında 7 milyar dolara yaklaşmıştır, fakat ne yazık ki bu rakam önceki yılların %9 oranında altındadır. Ticaretimiz son iki yılda emtia fiyatlarının oynaklığı sonucu karşılıklı olarak düşmüştür” değerlendirmesini yaptı.

İhracat rakamlarını değerlendirerek geçen yıl Türkiye´nin Kore´ye ihracatının yüzde 8 oranında Kore´den ithalatın ise yüzde 10 oranında düşdüğüne de dikkat çektiği açıklamasında Kore´nin Türkiye´den en çok; serum, dizel motor parçaları, kurşun ve çinko, uçak parçaları ithal ederken Türkiye´nin Kore´den en fazla; TV ve TV parçaları, dizel otomobiller, polietilen, cep telefonu ve çelik alaşım ithal ettiğine dikkat çekti. Aymen, şunları ifade etti: “İnanıyoruz ilişkilerimizi geliştirerek ve tecrübelerimizi paylaşarak bu ticaret döngümüze çok daha fazla ürün ekleyeceğiz ve ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmini artıracağız. Biz TİM olarak; Araştırma-Geliştirme, İnovasyon, Tasarım ve Markalaşma konularına odaklandık. Bu odaklar olmadan 2023 hedeflerimize ulaşamayız. Bu noktada Kore bizim dikkate aldığımız bir ülke, çünkü Kore Ar-Ge, İnovasyon ve Tasarım ile öne çıktı. Tek amacımız Türkiye´nin ihracatını artırmak değil, aynı zamanda güçlü ekonomik ilişkiler istiyoruz.”


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00