Aynı havuzdan çıkıp milli takıma uzandılar

Hatay´ın İskenderun ilçesinde 6 arkadaş 'su topu' sporunda gösterdikleri başarıyla milli takım formasını giymenin gururunu yaşarken azmiyle çevresindekilere de örnek oluyor.

12.12.2017 13:00:08 0
Aynı havuzdan çıkıp  milli takıma uzandılar

Berkay Arıkan/İskenderun

Türkiye´nin tek bayan su topu ilçe takımı olan İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü´nde forma giyen 6 arkadaş, sabahın ilk ışıklarında uykularından fedakarlık ederek girdikleri havuzda antrenman yapıyor.

Uluslararası şampiyonalara davet edildiler
Kısıtlı imkanlara rağmen mücadele etmekten vazgeçmeyen sporcular, gösterdikleri azimle Türkiye Su Topu Federasyonu tarafından çeşitli yıllarda Avrupa ve Balkan Şampiyonası´na davet edilerek ay yıldızlı formayı giymenin sevincini yaşadı.
Sporculardan Ecehan Temel, 2015 yılında Sırbistan´da düzenlenen Avrupa Bayanlar Su Topu Şampiyonası´nda milli takım formasını giyerken, Melis Kuseyri de 2017 yılında Bulgaristan´da düzenlenen Balkan Oyunları Su Topu Şampiyonası´nda Türkiye adına ter döktü.
Ceren ve Nazlıcan Bulut kardeşler ile Zeynep ve Ayşe Kılıç kardeşler de gösterdikleri gayretle 2014, 2015 ve 2017 yıllarında Hollanda, Romanya, Bulgaristan´daki Avrupa ve Balkan Şampiyonası´na davet edilip, Türkiye adına mücadele etti.

Kulübün başantrenör Murat Kaptanoğlu, kulüplerinden bugüne kadar toplam 8 sporcuyu milli takıma kazandırdıklarını söyledi.
Bunlardan 6´sının yakın zamanda Avrupa ve Balkan Şampiyonası´nda U15, U16, U17, U19 ve A Milli Bayan Su Topu kategorilerinde Türkiye´yi temsil ettiğini ifade eden Kaptanoğlu, öğrencilerinin başarısının kendilerini de gururlandırdığını belirtti.
Türkiye ulusal liglerinde mücadele eden tek ilçe takımı olduklarının altını çizen Kaptanoğlu, milli takıma nitelikli oyuncu kazandırılması için daha çok havuzun ilçeye kazandırılması gerektiğini dile getirdi.
Kulüp olarak öğrencileriyle geçtiğimiz sezon U19 Bayanlar Su Topu Birinci Ligi´ni Türkiye Şampiyonu olarak tamamladıklarını vurgulayan Kaptanoğlu, 'Başarı bir ekip işidir. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettikçe hedeflerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Sporcuların 13 kişilik Türk milli takımı kadrosunda yer aldığını görmek de bizler için gurur verici oluyor.' dedi.
Öğrencileri küçüklükten yetiştirerek su topu sporuna kazandırdıklarını ifade eden Kaplanoğlu, diğer sporcuların da milli oyuncuları örnek alarak kendilerine hedefler koyduğunu sözlerine ekledi.


Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00