´Aynı toprağın çocukları´ adlı belgeselin galası

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Samandağ Belediyesi ve Arsuz Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan ´Aynı toprağın çocukları´ adlı belgeselin galası Antakya´daki Hatay il Kültür Merkezinde yapıldı.

25.12.2017 09:44:00 0
´Aynı toprağın çocukları´ adlı belgeselin galası

 

 Hatay Büyükşehir Belediyesinin ana sponsorluğunda yaklaşık beş buçuk ayda çekilen belgesel, Hatay´ı anlatıyor. 120 gönüllü ile belgeselde, 'Hatay´dan dünyaya Türkiye için çal' adlı şarkı da yer alıyor.
Katkı sunanlara teşekkür plketlerinin verildiği belgeselin galasına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, kanaat önderleri ve sanatçılar da katıldı.
Galada konuşan HBB Başkanı Savaş, filmin yapım aşamasının zorlu da olsa güzel noktalandığını belirtti. Kentin zor zamanlardan geçerken böylesine etkinliklerle moral ve motivasyon sağladıklarını ifade eden Savaş, “Bu zor günlerde birbirimize sevgi ve güzellikle bağlanmaya devam etmeliyiz. El ele vererek kentimizin hem ekonomisine hem de motivasyonuna katkı sağlayacak bu iki dev başarıya sahip çıkacağız. Tüm dinamiklerimizle beraber şehrimizin gelişimine katkı sunacak projelerin altına imza atmaya devam edeceğiz' dedi.
Samandağ Belediye Başkanı Nehir de, Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan kavgalara, savaşlara, üzücü olaylara rağmen ne mutlu ki, yüzyıllardır bu coğrafyada kardeşlik, hoşgörü içinde yaşıyoruz. Birlikte, hüzünleniyor, birlikte gülüyor, farklılıklarımızı zenginlik olarak bilerek, halkların birleştirici gücü olan değerlerimizi geleceğe taşıyarak, geleneklerimizi kuşaktan kuşağa aktararak aydınlık yarınlara yürüyoruz. Atalarımızdan bugünlere kalan kültürel mirasımızı sürdürme, yaşatma azmi ve kararlılığı aydınlık yarınlarımızın teminatı olmaya devam edecek. Aynı toprağın çocukları adlı çalışma, bu anlamda barışa, kardeşliğe, birliğimize, yüzyıllardır egemen olan Hatayımızın hoşgörü ikliminin devamına hizmet ediyor. Çalışma 13 medeniyete ev sahipliği yapmış Hatay´ın, barış, hoşgörü iklimini anlatıyor. Bu toprakların kültürel zenginliğinin, kardeşliğinin ve hoşgörüsünün beyaz perdeye yansıtıldığı belgeselimizde başta yönetmen Talat Ersoy ve emeği geçen herkese teşekkürler' değerlendirmesini yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23